İçişleri ve MSB peş peşe paylaştı: Etkisiz hale getirildiler

İçişleri, 4 terör örgütü üyesinin ikna faaliyetleri neticesinde kolluk kuvvetlerine teslim olduğunu açıkladı. MSB ise Kuzey Irak'ta 2, Suriye'de 3 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

GÜNDEM 31.10.2021, 19:04 01.11.2021, 09:35
İçişleri ve MSB peş peşe paylaştı: Etkisiz hale getirildiler

4 terörist teslim oldu, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri duyurdu

İkna faaliyetleri neticesinde 4 örgüt üyesi daha kolluk kuvvetlerine teslim oldu. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlık koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce sürdürülen ikna faaliyetleri sonucunda PKK/KCK'dan kaçan 4 örgüt üyesi daha teslim oldu. 2013-15 seneleri arasında örgüte katılan teröristlerin son olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri belirlendi. Böylelikle, bu yıl içinde yalnızca ikna yoluyla Türkiye'ye teslim olan örgüt üyelerinin sayısı 171'e çıktı." 

MSB duyurdu

MSB, Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe-Kaplan ve Pençe-Şimşek harekat bölgelerinde tespit edilen PKK üyesi 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Aziz şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için Kuzey Irak'taki terör yuvalarına yönelik çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Pençe-Kaplan ve Pençe-Şimşek harekat bölgelerinde belirlenen 2 PKK’lı terörist öldürüldü."

Bakanlık bir açıklamada daha yaparak, Suriye'de 3 PKK/YPG'li teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 



Yorumlar (0)