İçişleri'nden 'müzik yasağı' açıklaması

Koronavirüs salgını sürecinde saat 00.00'da son bulacak şekilde belirlenen müzik yayın saati 01.00'e dek uzatıldı.

GÜNDEM 10.05.2022, 19:51
İçişleri'nden 'müzik yasağı' açıklaması

İçişleri Bakanlığı, müzik yayınına ilişkin esas ve usullerin belirlendiği yeni bir genelgeyi 81 il valiliklerine iletti.

Salgın sürecinde saat 00.00'da son bulacak şekilde açıklanan müzik yayın saatinin yaklaşmakta olan yaz mevsimi ve akabinde yaşanacak turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına ilişkin istekler, İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirildi.

1 saat uzatıldı

Değerlendirmeler neticesinde müzik yayınlarına dair yeni kararlar alınarak valiliklere iletildi. Bu doğrultuda, ilgili mevzuat ve kanun hükümleri gizli kalmak kaydıyla Türkiye genelinde müzik yayını gerçekleştirebilme süresi saat 01.00'e dek uzatıldı.

Bahse konu genelgede, kolluk güçleri tarafından gerçekleştirilecek olan denetimlerde işletmelerin canlı müzik izni bulunup bulunmadığı, söz konusu saat aralığı haricinde müzik yayını yapılıp yapılmadığı konularına dikkat edileceği kaydedildi.

Kolluk güçlerinin denetimlerinde, halkın sükun ve huzurunu bozacak ve etrafı rahatsız edecek bir şekilde ilgili mevzuatta açıklanmış olan çevresel gürültü düzeyi değerlerinin üstünde müzik yayını gerçekleştiren işletmeler veyahut şahıslar hakkında yetkili idarelere gerekli bildirimler yapılacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)