İçişleri'nden "Koronavirüs" genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine "Koronavirüs Salgını" başlıklı ek genelge gönderildi. 19 Ekim Pazartesi'den sonra 1 hafta boyunca tüm illerde çok sıkı denetim var.

GÜNDEM 18.10.2020, 14:14
İçişleri'nden "Koronavirüs" genelgesi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 81 il valiliğine gönderilen "Koronavirüs Salgını" genelgesinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin etkilerinin ve vaka yükselişlerinin tüm dünyada sürdüğü, özellikle Avrupa kıtasında pandeminin seyrinde artış yaşandığı, birçok Avrupa ülkesinde ise insanların toplu olarak bir araya gelmelerinin yasaklandığı anımsatıldı.

Salgınla mücadelede varılan aşamanın Sağlık Bakanlığı ile istişare edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları üzerine yeni kararlara varıldığı belirtilen genelgede, tüm il ve ilçelerde Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının en geç 48 saat içerisinde toplanması istendi.

Önlemlerin uygulanması için "takip-denetim-uyarı" ekseninde mevcut durumun analizinin yapılıp alınan önlemlerle gerçekleştirilen denetim faaliyetleri masaya yatırılacak. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları, bilhassa yerel yönetimlerin bu sisteme daha çok katkı sunmaları değerlendirilecek. 19 Ekim Pazartesi'den itibaren 1 hafta boyunca tüm il ve ilçelerde 7 maddede genel denetimler gerçekleştirilecek.

Denetimler şu şekilde olacak:

19 Ekim Pazartesi: Umuma açık eğlence ve istirahat yerleri, restoran ve kafe gibi yeme içme mekânları.

20 Ekim Salı: Okul servisleri dâhil, şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan tüm toplu ulaşım araçları, havalimanları, gar ve otogar.

21 Ekim Çarşamba: OSB'ler (organize sanayi bölgeleri), toplu işçi çalıştırılan fabrikalar ve işletmeler ile personel servisleri.

22 Ekim Perşembe: Covid-19 tanılı ya da temaslı olan ve izolasyonda bulunması gereken kişiler.

23 Ekim Cuma: Alışveriş merkezleri, camiler, mescitler, halı sahaları, spor tesisleri.

24 Ekim Cumartesi: Caddeler, sokaklar, parklar, bahçeler, piknik alanları, sahiller ve pazar yerleri gibi kamuya açık alanlar.

25 Ekim Pazar: Berberler, kuaförler, güzellik salonları, internet kafe ve salonlar ile elektronik oyun mekânları, düğün salonları, nikâh salonları, lunaparklar, tematik parklar.

Yorumlar (0)