İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı

İçişleri Bakanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, YSK'da (Yüksek Seçim Kurulu) olmayan fakat kendilerinde bulunduğunu öne sürdüğü bilgileri ne şekilde temin ettiğini açıklaması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 10.08.2022, 21:12 12.08.2022, 08:44
İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, bir basın mensubuna verdiği röportajda, "Bizim elimizde olan seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok." dediği anımsatıldı.

298 sayılı Seçmen Kütükleri ve Seçimlerin Temel Hükümleri Hakkında Kanun'un 33. maddesinde, seçmen kütüğünün hazırlanması ve YSK tarafından seçmenlere ait olan hangi bilgilerin temin edildiğinin geçtiği anımsatılarak, bahse konu kanunun 47. maddesinde ise seçmen kütüğünün partiler ile hangi usuller doğrultusunda paylaşılacağının kaydedildiği ve işlemlerin bu mevzuat kapsamında yürütüldüğü ifade edildi.

Seçmen kütüklerinin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilgili mevzuat kapsamında seçime girme hakkı elde eden siyasi partiler ile paylaşıldığı bildirilen açıklamada, "İlgili mevzuat ve kanun bu denli açık ve netken birçok defa seçimlere katılan Sayın Kılıçdaroğlu açıklamaları ile Yüksek Seçim Kurulu ve bilgi güvenliğini, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nü adeta hedef göstererek zan altında bırakmıştır." denildi.

"Bilgilerin kaynağının ne olduğunu kamuoyuyla paylaşınız"

Kılıçdaroğlu'nun, YSK'da olmayan fakat kendilerinde bulunduğunu öne sürdüğü bilgileri ne şekilde temin ettiğini ifade etmesi gerektiği, aksi halde kişisel verilerin mevzuata aykırı bir şekilde temin edilmesinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından suç duyurusunda bulunulacağı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan bir çağrı yapıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde bulunmayan fakat sizin elinizde olduğunu söylediğiniz bilgiler hangileriyse kurumları hedef olarak göstermek, zan altında bırakmak ve şaibe oluşturmak yerine söz konusu bilgilerin kaynağının ne olduğunu kamuoyuyla paylaşınız. Eğer söz ettiğiniz husus, YSK'nın her sene partilere verdiği bilgilerin partiler tarafından tasnifi ise kurumları zan altında bıraktığınız ve kamuoyunu yanılttığınız için derhal özür dileyiniz. Yukarıda ifade edilen konuların açıklanmaması durumunda, kişisel verilerin mevzuata aykırı bir şekilde temin edilmesinin adli bir olay olmasının yanı sıra yurttaşlarımızın açık bir şekilde 'fişlenmesi' manasına da geldiğinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından suç duyurusunda bulunulacaktır."

Yorumlar (0)