İçişleri'nden 'belediyelerde terör soruşturması' açıklaması

İçişleri Bakanlığı, belediyelerde sürdürülen terör tahkikatları çerçevesinde, Ataşehir Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesinde elde edilen bulgu ve bilgilerin cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşıldığını, Seyhan Belediyesi ile İBB'deki (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) inceleme ve tahkikatların da en kısa zamanda tamamlanarak cumhuriyet başsavcılıklarına iletileceğini bildirdi.

GÜNDEM 30.11.2022, 01:29 30.11.2022, 17:22
İçişleri'nden 'belediyelerde terör soruşturması' açıklaması

Bakanlık, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından belediyelerde sürdürülen terör tahkikatlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Tüm ihbarlar inceleniyor"

Belediyeler ile ilgili İçişleri'ne intikal eden her türlü şikayet ve ihbarın büyük bir titizlikle incelendiği, terör faaliyetlerine ilişkin ulaşan bütün iddiaların da ivedilikle inceleme ve tahkikat sürecine tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnceleme ve tahkikatlar neticesinde, terör örgütleriyle iltisaklı veyahut irtibatlı personel tespit edilirse bahse konu personelin işe alım süreçleri detaylı bir şekilde incelenerek, bu hususta elde edilen bulgu ve bilgiler müfettişlerimiz tarafından düzenlenen tevdi raporlarıyla birlikte yetkili cumhuriyet başsavcılıklarına intikal ettirilmektedir.

"İBB'deki inceleme ve tahkikatlar da tamamlanmak üzere"

Bu çerçevede, Ataşehir Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesinde yürütülen inceleme ve tahkikatlar neticesinde gerçekleştirilen tespitler ve elde edilen bulgu ve bilgiler yetkili cumhuriyet başsavcılıkları ile paylaşılmıştır. Seyhan Belediyesi ile İBB'de yürütülen inceleme ve tahkikatlar da çok kısa bir süre zarfında tamamlanarak, müfettişlerimiz tarafından düzenlenecek tevdi raporları ile birlikte elde edilen bulgu ve bilgilerin yetkili cumhuriyet başsavcılıklarına intikali temin edilecektir. Terör örgütleriyle iltisaklı veyahut irtibatlı olduğu belirlenenlerin adları müfettişlerimiz tarafından düzenlenen tevdi raporlarının içinde cumhuriyet başsavcılıklarına iletilmektedir."

Yorumlar (0)