İçişleri'nden 30 Ağustos açıklaması: "Yasak değil, tedbir"

İçişleri Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanmadığını, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında valiliklerden tedbir almalarının istendiğini bildirdi. 

GÜNDEM 23.08.2020, 15:20 23.08.2020, 15:21
İçişleri'nden 30 Ağustos açıklaması: "Yasak değil, tedbir"

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yasak getirildiğine dair birtakım iddialar ortaya atıldı. 

İçişleri Bakanlığından söz konusu iddialara ilişkin açıklama geldi. 

Söz konusu açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yasak getirildiğine dair iddiaların ardından halka doğru bilgi verilmesinin amaçlandığı ifade edildi. 

Bakanlık tarafından herhangi bir yasaklama kararının verilmediği belirtilen açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında devam eden "yeni normal hayat" sürecinde alınması gereken önlemlerin valiliklere iletildiği kaydedildi. 

Açıklamada, tüm resmi ve dini bayramlarda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlâl edecek biçimde kalabalıkların oluşmaması için bazı önlemler alınması gerektiğine dikkat çekilerek, bu konuya ilişkin talimatların valiliklere iletildiği bildirildi.

Söz konusu önlemlerin diğer bayram kutlamaları için de uygulandığın aktarılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar atmaya başladığı bu dönemde salgının yayılmasını azaltmak için kutlamamaların belirli önlemler altında ve en kısa sürede gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) şartlarına göre kutlanması, şehitliklere gitme ve çelenk sunma gibi etkinliklerin en az düzeyde katılımla yapılması, diğer etkinliklerin ise dijital ortamda gerçekleştirilmesi gerektiği aktarıldı. 

Resmi kutlamalarda resepsiyonların gerçekleştirilmemesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) il, bölge, şahıs veya kutlama gibi faktörlere göre hareket etmediği, bu nedenle tüm önlemlerin herhangi bir ayrım yapılmadan bütün kutlamalar için aynı biçimde alındığı eklendi.

Yorumlar (0)