İçişleri, Kılıçdaroğlu'na karşı harekete geçti!

CHP içinde devlet memurlarına yönelik sıkça kullanılan "militan" hakaretini son olarak eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek kullanmış, gelen tepkilere cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu ise "militan" ifadesini daha da sertleştirmişti. İçişleri Bakanlığı, "vali, kaymakam ve yargı mensuplarına" yönelik kullandığı "militan" hakareti sebebiyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 29.01.2021, 15:57 31.01.2021, 09:29
İçişleri, Kılıçdaroğlu'na karşı harekete geçti!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, vali, kaymakam ve hâkimlere yönelik 26 Ocak 2021 tarihli Grup Toplantısı'nda yaptığı "militan" hakaretine karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek "kamu görevlisine hakaret", "kamu görevlisine iftira", "Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türk milletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Berhan Şimşek'in "militan" hakaretinde valilerin bir bölümü suç duyurusunda bulunurken, suçun partinin genel başkanı tarafından tekrarlanması ve geri adım atıp özür dilemek yerine daha da dozunun yükseltilmesi sebebiyle birçok ilin valisinin Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu hazırlığı yaptığı, Ankara Valiliğinin de bugün Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Berhan Şimşek hakkındaki suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı, katıldığı bir televizyon programında vali, kaymakam ve hâkimlere "militan" diyen eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve "suç duyurusunda bulunulduğuna” dair bilgilendirme yazısını 81 ilin valiliğine göndermişti. Kılıçdaroğlu bu bilgilendirme yazısını TBMM Grup Toplantısı'nda "genelge" olarak lanse etmiş ve İçişleri'nin valilere "Berhan Şimşek'e hepiniz dava açın" emri verdiğini iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığından hemen sonra Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunan ilk valiler olmuştu.

Diyanet de Berhan Şimşek için yargıya gitti

Dün de Berhan Şimşek hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı farklı bir konu sebebiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Berhan Şimşek iki ayrı televizyon programında "Hutbeler AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlanıyor" iddiasını ortaya atmış, DİB Berhan Şimşek'e çok sert tepki göstermişti.

Suç duyurusu sırasında bile "militan" hakaretini sürdürdüler

İçişleri Bakanlığı avukatlarının suç duyurusu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gittiği sıralarda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da "militan" konusunda partinin duruşunu sürdürdü.

"Ucube tek adam vesayet rejiminin elinde, devlet krizi yaşıyoruz." diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "AKP Meclis Grup Toplantısında AKP Genel Başkanı çıktı; devleti parti devleti konumuna getiren, Türkiye'yi koyu vesayet altında tutan bu ucube rejimin, AKP'nin militanı durumuna getirdiği devlet memurlara 'militan' diyen CHP Genel Başkanı hakkında dava açma emri verdi. Nereden verdi bu talimatı? AK Parti Grubu kürsüsünden. Kim olarak verdi, AKP Genel Başkanı olarak. Hangi sıfatla verdi? Cumhurbaşkanı sıfatıyla." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)