İçişleri duyurdu! 81 ilde maske takmamanın cezası...

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 salgını sebebiyle 81 ilin valiliğine talimat gönderdi. Talimata göre maske takmayanlara 900 lira idari para cezası uygulanacak.

GÜNDEM 21.06.2020, 09:29
İçişleri duyurdu! 81 ilde maske takmamanın cezası...

İçişleri Bakanlığının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemlerinin en başında gelen "maske kullanımı" zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimat yazısı gönderdi. Talimata göre, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren "maske kullanma" kuralını ihlal edenlere para cezası kesilecek.

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine gönderdiği talimat yazısı doğrultusunda, maske takma kuralına uymayanlara Pazartesi gününden itibaren 900 lira idari para cezası uygulanacak.

3 önemli önlem!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere tüm yetkili, sorumlu ve ilgililerin sıkça vurguladığı önlemlerin başında maske, sosyal mesafe ve temizlik geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TaMaM" kelimesi ile formüle ettiği Temizlik-Maske-Mesafe kuralından maske konusunda kararlı bir adım atıldı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemlerinden maske kullanımı zorunluluğuna dair 18 Haziran'da 81 ilin valiliğine talimat gönderen İçişleri Bakanlığı, "22 Haziran 2020 Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesi, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanması" talimatı verdi.

Maske kullanımı talimatı çerçevesinde kolluk kuvvetleri 4 gün boyunca Türkiye genelinde yaptıkları denetimlerde maske takmayanları uyarıp bilgilendirerek talimatın ilk bölümünün gereğini yerine getirdi.

Pazartesi (yarın) itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara Türkiye genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 900 lira idari para cezası verilecek.

Maske kullanmanın, 48 ilde ev dışında her yerde, 33 ilde ise AVM, market, kafe, kuaför, restoran gibi insanların toplu halde oldukları yerlerde zorunluluğu bulunuyordu.
 

Yorumlar (0)