İçişleri: "Bu manzaranın sorumluluğu DİSK yetkililerine ait"

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da Taksim Meydanı'na yürümek isteyen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile polis arasında yaşanan gerilime ilişkin, "Dünyanın pandemi ile mücadele ettiği, birlik ve beraberlik içinde uyumla hareket etmemiz gereken böylesi bir dönemde, tüm itinamıza rağmen ortaya çıkan manzaranın sorumluluğu maalesef bugünle münasip olmayan davranışları ortaya koyan konfederasyon yetkililerine aittir." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 01.05.2020, 17:30 01.05.2020, 17:30
İçişleri: "Bu manzaranın sorumluluğu DİSK yetkililerine ait"

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri ile Yönetim Kurulu'ndan meydana gelen bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla Beşiktaş ilçesinde bulunan DİSK Genel Merkezi binasında toplandı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde buradan Taksim Meydanı'na yürüyeceklerini bildiren grubu önlemek üzere DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı.

Sokağa çıkma yasağının bulunduğunu hatırlatan polis ekipleri, ayrıca yürüyüşün izinsiz olduğunu aktararak grubun dağılmasını talep etti. Polis ekiplerinin uyarılarını dinlemeyerek yürümek isteyen gruba müdahale edildi. Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da yer aldığı birçok kişi gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, söz konusu olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"1 Mayıs öncesi bakanlığımız tarafından konfederasyon yetkilileri ile en üst düzeyde dahi defalarca görüşülmüş olmasına rağmen bugün İstanbul'da DİSK tarafından, içinde siyasi kimlikli kişilerin de olduğu halde yasal olmayan bir yürüyüşe kalkışılmıştır. Tüm uyarı ve ikazlar yapılmıştır. Buna rağmen ısrar edilmiş gerek ilgili konfederasyon gerekse mensupları için de provokasyona açık bir ortam oluşturulmuş, ekiplerimize mukavemet gösterilmiş ve saldırılmıştır. 

Dünyanın pandemi ile mücadele ettiği, birlik ve beraberlik içinde uyumla hareket etmemiz gereken böylesi bir dönemde, tüm itinamıza rağmen ortaya çıkan manzaranın sorumluluğu maalesef bugünle münasip olmayan davranışları ortaya koyan konfederasyon yetkililerine aittir. DİSK'e ait çelenk, 5 HDP Milletvekili, 3 CHP Milletvekili, 1 TİP Milletvekili olmak üzere toplam 9 milletvekili tarafından 12.40 itibariyle Taksim Anıtı'na bırakılmıştır."


 

Yorumlar (0)