İçişleri Bakanlığı’ndan trafikteki denetimlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada yazılan cezalarla ilgili istatistikleri kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, geçen yılın ilk 8 ayına göre makas, drift yapanlar ile usulsüzce çakar kullananların oranının geçen seneye göre %11,3 artış gösterdiği belirtildi.

GÜNDEM 26.09.2021, 16:30
İçişleri Bakanlığı’ndan trafikteki denetimlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı trafikte kesilen cezalarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Bakanlık trafikte yetkisi olmadığı halde çakar kullanan, makas ve drift atan kişileri belirledi. Bu sene 54.629 kişi ceza aldı. Bu sayının geçen seneye göre %11,3 daha fazla olduğu görüldü.

 Bu sene ilk 8 aylık dönemde 3847 kişiye çakar olarak tabir edilen sesli uyarı işaretini aracında izinsiz olarak kullananlar belirlenerek cezai işlem gördü. Geçen sene bu rakam 2212 idi. Bu işlemlerden %73’lük bir artış tespit edildi.  

Polis trafikte tehlikeli hareket yapanları affetmedi

Trafikte kontrolsüzce yapılan ve sürücülerin ardı ardına şerit değiştirmeli şeklinde tanımlamam ‘Makas’ hareketi nedeniyle de bu yılın 8 ayında 47310 kişi ceza aldı. Geçen sene bu rakam 43443 olarak raporlara yansımıştı. Buna göre %8,9’luk artış gözlemlendi.

 Ayrıca halk arasında drift olarak bilinen ve ‘aracın el freninin çekilerek yaptığı ani dönüşler’ de denetimlere takıldı. Bu sene 3472 araç drift nedeniyle cezaya tabi tutulurken geçen sene bu sayı 3432 olarak belirlendi.  

Yorumlar (0)