İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma kısıtlaması hatırlatması

İçişleri Bakanlığı risk durumuna göre illerde uygulanacak olan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını hatırlattı.

GÜNDEM 09.04.2021, 20:09 Hanife
İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma kısıtlaması hatırlatması

Koronavirüsle mücadelede kontrollü normalleşme sürecinde şehirlerin risk durumlarına göre hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının şu ana kadar yapılan açıklamalara göre süreceği biliniyor.

Bakanlık tarafından son olarak yapılan açıklamada bugün başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin hususlar bir kez daha hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada düşük risk grubunu temsil eden mavi renkle işaretlenen il Şırnak ve orta risk grubunda bulunan Bitlis, Batman, Van, Diyarbakır, Uşak, Şanlıurfa, Hakkari, Muş, Siirt ve Mardin’de sokağa çıkma kısıtlamasının hafta sonunda hafta içi olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında olacağı ifade edildi.



Turuncu renkle belirtilen yüksek risk barındıran Adana, Tunceli, Afyonkarahisar, Manisa, Ağrı, Kırşehir, Bingöl, Kars, Burdur, Kahramanmaraş, Hatay ve Denizli’de ise hafta sonu kısıtlaması, cuma 21.00 ve cumartesi 05.00 saatleri arasında cumartesi ise 21.00’de başlayarak pazar gününün bütününü kapsayacak şekilde uygulanacağı ve pazartesi günü sabah 05.00 itibarıyla biteceği vurgulandı.

Bu illerin dışında kalan ve çok yüksek risk grubunda olan, kırmızı renkle ifade edilen şehirlerin tamamında ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bugün 21.00’den başlamak üzere hafta sonunun tamamını içine alacak ve pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek şekilde uygulanacak.

Kısıtlamada marketler açık olacak

Kısıtlama süresinde daha önce olduğu gibi market, manav, bakkal, kuruyemişçi ve kasaplar, 10.00-17.00 saatlerinde açık kalacak. Belirtilmiş olan sürede bakkallar, marketler, manavlar, kasaplar ve kuru yemişçiler, online veya telefonla almış oldukları siparişleri müşterilerine ulaştırabilecek.

Hafta sonu fırınlar ve unlu mamul ruhsatı olan iş yerlerinin yalnızca ekmek satışı yapan bayileri açık kalacak.



Restoran, lokanta, tatlıcı ve pastane gibi iş yerleri hafta sonu cumartesi ve/veya pazar günleri 10.00-24.00 saatlerinde paket servislerini sürdürebilecek.

Yapılan açıklamada kısıtlamanın uygulandığı günler için vatandaşların temel ihtiyaçlarına ulaşmalarına ilişkin bir zorlukla karşılaşmamaları için bütün tedbirlerin de alındığının altı çizildi. 
 

Yorumlar (0)