İçişleri Bakanlığı’ndan genelge: 81 ile yollandı

Son zamanlarda artış gösteren boğulma vakaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı valiliklere uyarıda bulundu. Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, bundan sonrası için güvenli yüzme bölgeler her sene mart ayında belli edilecek.

GÜNDEM 26.07.2022, 13:34 26.07.2022, 16:59
İçişleri Bakanlığı’ndan genelge: 81 ile yollandı

Bu senenin başlangıcından bu yana 244 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yükselen can kayıpları sonrasında İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Valiliklere uyarıda bulunan bakanlık tedbirlerin en üst seviyelere çıkarılması için talimat verdi.

Mart ayının sonuna kadar açıklanacak

Bakanlık tarafından 81 ile yollanan uyarı genelgesine göre; sosyal, güvenlik ve sağlık donatılar noktasında yeterli şekillerde görülen, can güvenliği tehlikesi taşımayan gölet, göl, deniz gibi yüzülebilir bölgeler tespit edilecek ve kamuoyu ile paylaşılacak. Duyuru ise her sene mart ayının sonuna kadar açıklanacak.

Motorlu ve motorsuz deniz araçlarına yasak geldi

Bu bölgelerin haricinde kalan alanlarda suya girilmesi onaylanmayacak. Yüzme bölgeleri en fazla 200 metreye kadar uzanacak. Bu bölgelere, her çeşitte motorsuz veya motorlu deniz aracının giriş yapmasının önüne geçilecek.

Çeken akıntı bölgelerine uyarı levhaları asılacak

Çeken akıntının bulunduğu bölgelere uyarı mahiyetinde levhalar konulacak. Sel kapanı, gölet, baraj gibi alanlara insanların geçmemesi adına teller takılacak.

Belgeli cankurtaranlar görev alacak

Sahillerde vazife başında olan belediye ve kolluk ekiplerine kurtarma eğitimleri verilecek. Yüzme bölgelerinde risk durumuna ve yoğunluğa göre Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan belgeli cankurtaranlar vazifelendirilecek.

Denize girilen alanlarda her çeşitte su mahsulat avcılığına izin verilmeyecek.

Yorumlar (0)