İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 8-15 Mart tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 25 bin 372 kişi hakkında adli ya da idari işlem uygulandı.

GÜNDEM 15.03.2021, 09:38 15.03.2021, 15:16
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması

Normalleşme kararlarıyla beraber sokağa çıkma yasağının bazı şehirlerde iki gün kaldırıldığı bazılarında ise tek gün olarak düzenlendiği ikinci haftayı geride bırakırken yasağı ihlal eden kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

25 bin 372 kişiye adli ya da idari işlem

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında ülkenin normalleşme dönemi içerisinde olduğu hatırlatıldı. Kontrollü normalleşme döneminde, iller vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde risk gruplarına ayrılmış ve tedbir kararları da bu risk gruplarına göre belirlenmişti. Hafta içi ve hafta sonu 21.00-05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının ülke genelinde devam edildiğine dikkat çekilirken 8 - 15 Mart arasında sokağa çıkma yasağını ihlal eden 25 bin 372 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı açıklandı.

Bakanlık yaptığı açıklamayı, tam normalleşme sürecine girene kadar koronavirüs tedbirlerine uyma ve dikkatli olma konusunda vatandaşları uyararak tamamladı.

Yorumlar (0)