İçişleri Bakanlığı'ndan 300 bin personelli denetim uygulaması...

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan ve 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, ülke genelinde 300 bin personelin katılımıyla yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyeti uygulanacağı belirtildi.

GÜNDEM 16.03.2021, 14:43 17.03.2021, 09:56
İçişleri Bakanlığı'ndan 300 bin personelli denetim uygulaması...

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan “Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri” başlıklı genelge gereğince, ülke genelinde denetim ekipleri tarafından gün boyu yoğunlaştırılmış denetim faaliyeti uygulanacağı açıklandı.

81 ilin valiliğine gönderildi

Yayınlanan genelge 81 ilin valiliğine gönderilirken ülkenin tamamında 300 bin denetim personelinin de katılacağı ve gün boyu sürecek yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyeti gerçekleştirilecek. Haftalık denetim faaliyetlerinde 20 Mart 2021 tarihinden sonra yeni bir program çerçevesinde devam edileceği belirtilirken, denetim çerçevesinde her gün yiyecek-içecek işletmeleri ve toplu taşımaların denetleneceği açıklandı.

HES kodu kontrolü yapılacak

Yiyecek-içecek işletmelerinin, oturma düzeni planına uygun düzenlenip düzenlenmediği, müşterilerin görüş alanında olup olmadığı kontrol edileceği açıklanan genelgede, işletmelerin, müşterilerini kabul ederken HES kodu kontrolü yapıp yapmadıkları da denetlenecek.

Yorumlar (0)