İçişleri Bakanlığı: El Bab ve Cerablus'ta 15 terörist yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Cerablus ve El Bab'ta, PKK/YPG ve DEAŞ terör yapılanmalarına karşı gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili bilgi veren İçişleri Bakanlığı, 6'sı sözde yönetici olmak üzere 15 teröristin yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 02.10.2022, 14:07 02.10.2022, 15:53
İçişleri Bakanlığı: El Bab ve Cerablus'ta 15 terörist yakalandı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde ve takibinde, Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen istihbari incelemeler sonucunda, DEAŞ ve YPG/PYD-KCK/PKK terör yapılanmalarının, Suriye’de sözde eylem kuvvetlerince, belirledikleri örgüt üyelerine istihbarat, suikast, EYP, saldırı, sabotaj ve canlı bomba eğitimi sağlandığını, teröristlerin kısa bir süre öncesinde yasadışı şekillerde Türkiye’ye geçiş arayışında olduğu tespit edildi.

Birçok sözde üst yönetici tutuklandı

Bu noktada, Suriye Cerablus ve El-Bab’ta 29 Eylül 2022 gününde gerçekleştirilen operasyonlarda, 2’si Sosyal Medya Sorumlusu, 1’i Zekat Sorumlusu, 1’i İstihbarat Sorumlusu ve 2’si sözde Örgüt Şer-i Emiri olmak üzere toplam 15 terörist ekiplerce gözaltına alındı. Daha sonra teröristler gönderildikleri yerel adli makamlar tarafından tutuklandı.

Zanlıların ikamet bölgelerinde gerçekleştirilen aramalarda 1 adet çelik yelek, 1 adet dürbün, 1 adet av tüfeği, 570 adet fişek, 1 adet tabanca, 1 adet Kaleşnikov ve çok miktarda dijital nesne ele geçirildi.

Yorumlar (0)