İçişleri Bakanlığı açıkladı: 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine '23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması' konulu bir genelge iletti. İçişleri Bakanlığı, 23-24-25 Nisan'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

GÜNDEM 21.04.2021, 22:38 22.04.2021, 16:22
İçişleri Bakanlığı açıkladı: 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Söz konusu genelgeye göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması sebebi ile bu hafta sonuna özel sokağa çıkma sınırlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak. Kısıtlama, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.

Daha evvelki genelgede belirtilen 'Sokağa Çıkma Sınırlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi' aynı şekilde geçerli olacak.

Hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında açık olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçi ile şehirler arası seyahat sınırlamasına ilişkin usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de aynı şekilde uygulanacak. 

23 Nisan esasları açıklandı

TBMM, Birinci Meclis ve Anıtkabir'de gerçekleştirilecek olan kutlama ve törenler haricinde tüm il ve ilçelerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşağıdaki esaslar doğrultusunda kutlanacak.

MEB'in 6 Nisan 2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk bırakma törenleri sosyal mesafe şartlarına uygun şekilde asgari seviyede katılımla yapılacak.

Çelenk bırakma törenleri haricinde şahısların bir araya gelmesine sebep olabilecek kutlama programları gerçekleştirilmeyecek. Bunun yerine, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu had safhada yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ışık, havai ışık ve ses gösterileri, mobil taşıtlarla gösteriler ile çevrim içi (online) etkinliklere ağırlık verilecek. 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama merasimlerinde görev alan şahıslar da kutlama ve tören programları süresi ile kısıtlı olmak kaydıyla sokağa çıkma sınırlamasından muaf tutulacak.

Bahse konu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca il ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararları derhal alınacak.

Yorumlar (0)