İçişleri Bakanlığı: 5 terörist, ikna yoluyla teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen ikna faaliyetleri sonucunda, 5 örgüt üyesinin daha ikna yolu ile teslim olduğunu açıklandı.

GÜNDEM 24.01.2021, 18:49 25.01.2021, 14:35
İçişleri Bakanlığı: 5 terörist, ikna yoluyla teslim oldu

içişleri Bakanlığı tarafından, ikna faaliyetleri sonucunda sürdürülen operasyonlara ilişkin bir son dakika duyurusu geldi.

Bakanlık, 1'i aşırı sol, 4'ü PKK/KCK üyesi olan 5 terör örgütü mensubunun ikna yolu ile güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığı duyurdu

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Terör örgütlerinden kaçış tüm hızıyla devam ediyor, 5 örgüt üyesi daha ikna yolu ile güvenlik güçlerimize teslim oldu. İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ikna faaliyetleri sonucunda; 1'i aşırı sol, 4'ü PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak üzere, 5 örgüt mensubu, Türkiye'ye giriş yaparak bugün kolluk kuvvetlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt üyelerinin, 1993 ve 2015 yılları arasında söz konusu örgütlere katıldıkları, Irak'ta ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri belirlendi. Bununla birlikte; 2021 yılı içerisinde PKK/KCK terör örgütünden yalnızca ikna yolu ile teslim olan örgüt üyesi sayısı 14’e çıkarken, aşırı sol terör örgütlerinden ise 2021 yılı için ilk teslim olma gerçekleşti. Kamuoyuna duyurulur."

Yorumlar (0)