İçişleri: Alman uyruklu 7 DEAŞ'lı sınır dışı edilecek

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, işlemi tamamlanan Alman uyruklu 7 yabancı teröristin 14 Kasım günü sınır dışı edileceğini duyurdu.

GÜNDEM 11.11.2019, 11:12 11.11.2019, 11:56
İçişleri: Alman uyruklu 7 DEAŞ'lı sınır dışı edilecek

Türkiye, yakaladığı yabancı uyruklu DAEŞ'li teröristleri ülkelerine gönderme çalışmalarına başladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, geri gönderme merkezlerinde bulunan Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçının da seyahat programlarını yapıldığını ve 14 Kasım günü sınır dışı edileceğini bildirdi. 

İşlemi tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının (YTS) Türkiye'den sınır dışı edildiğini kaydeden Çataklı, sürece ilişkin şunları söyledi:

"Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan Alman uyruklu bir yabancı terörist savaşçı için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir yabancı terörist savaşçı ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkesine gönderilecek. Dolayısıyla bugün 3 yabancı terörist savaşçının ülkemizden çıkışları sağlanacak."

"Biz kimsenin DEAŞ oteli değiliz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışma konusu olan DAEŞ'li teröristlerin iadesine ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi biz bunları 'Size iade edeceğiz' diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. İade edeceğiz. Ayağa kalkıyorlar. 'Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın.' Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da o DEAŞ'lıları, insanınızı, kendi vatandaşınızı, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz. Ne yaparsanız yapın. Kendi insanınıza nasıl hesap vereceğinizi kendiniz bilirsiniz. Biz kimsenin DEAŞ oteli değiliz."

Yorumlar (0)