İç Anadolu, Erdoğan'ın yüzünü yine güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seçimde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Seçimi'nin dün yapılan ikinci turunda da İç Anadolu'da açık ara farkla galip geldi. Kılıçdaroğlu, bölgede sadece iki şehirde rakibini geçebildi.

GÜNDEM 29.05.2023, 12:01 Hakan Öksüz
İç Anadolu, Erdoğan'ın yüzünü yine güldürdü

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu geride kaldı. İlk turda yüzde 49.52 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci turda yüzde 52.16 oy alarak seçimi kazandı. Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu, oylarını yüzde 44.88'den yüzde 47.84'e çıkarabildi. Sağ siyasetin kalesi olarak bilinen İç Anadolu Bölgesi, Ankara ve Eskişehir hariç Erdoğan'ı seçti. 

Kılıçdaroğlu Ankara ve Eskişehir'de öndeydi

Milliyet'in haberine göre ilk turda başkent Ankara'da Erdoğan'ı küçük bir farkla geçen Kılıçdaroğlu, burada yine en fazla oyu alan isim oldu. Ankara'da farkı açan Kılıçdaroğlu, oyların yüzde 51.23'ünü aldı. Eskişehir'de de Kılıçdaroğlu'nun açık ara üstünlüğü vardı. Eskişehir'de Kılıçdaroğlu yüzde 55.41, Erdoğan ise yüzde 44.59 oy aldı.

İç Anadolu'da Erdoğan'ın en çok oy aldığı iller

Ankara ve Eskişehir'in dışındaki iller, bu seçimde de oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana kullandı. Yozgat (yüzde 76), Aksaray (yüzde 75) ve Çankırı (yüzde 76) Erdoğan'a güçlü şekilde destek verdi. Erdoğan, ilk turda İç Anadolu genelinde oyların yüzde 59.69'unu almıştı. 

İç Anadolu'da ikinci turda da benzer bir tablo ortaya çıktı. Bölge genelinde oyların yüzde 59.04'ünü alarak rakibine 20 puan fark atan Erdoğan, İç Anadolu'daki ezici üstünlüğünü devam ettirdi.

Oğan'ın oyları, dengeli şekilde bölündü

İç Anadolu genelinde ilk tura kıyasla seçime katılım oranının yüzde 2-3 arasında düştüğü kaydedildi. Sinan Oğan'ın ilk turda İç Anadolu'da aldığı 591 bin 679 oyun, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında dengeli bir şekilde bölündüğü görüldü. 

Yorumlar (0)