İbrahim Tatlıses'e "silahlı saldırı" davasında karar açıklandı

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı davasında yargılanan 3 sanık için karar verildi ve buna göre 3 sanığa da 30'ar yıl hapis cezası verildiği açıklandı.

GÜNDEM 18.03.2021, 17:11 19.03.2021, 13:18
İbrahim Tatlıses'e "silahlı saldırı" davasında karar açıklandı

14 Mart 2011’de gerçekleşen ve aralarında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in de olduğu arabaya yapılan saldırıya ilişkin 4 sanık hakkında karar verildi.

“İsteseler ikisini de vururlardı”

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya sanık Ersin Altun ve Abdullah Uçmak katılırken, katılmayan 2 sanığı temsilen avukatları hazır bulundu.

 Duruşmada söz hakkı alan mağdur ve müşteki avukatları söz konusu sanıkların cezalandırılmasını isterken sanık Abdullah Uçmak ve müşteki avukatı arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma üzerine mahkeme başkanı müşteki avukatı ile sanık Uçmak’ın dışarı çıkartılmasını istedi. 

Salona tekrar dönen Uçmak, müştekilere kasten işlenmiş bir fiilin olmadığını, istendiği takdirde ikisinin de vurulabileceğini belirtti. Uçmak, “En başından beri berbat bir dosya” ifadelerini kullanarak savcının, olayı tam anlamıyla araştırmadan mütalaa hazırladığını iddia etti.

3 sanığa 30’ar yıl hapis

Davanın karara bağlandığı duruşmada mahkeme heyeti, sanık Ersin Altun, sanık Abdullah Uçmak ve Yunus Ayık’a,  İbrahim Tatlis ve onun asistanı Buket Çakıcı’ya yönelik saldırılarından dolayı “kasten öldürmeye teşebbüs”ten ayrı ayrı 15 yıl, İbrahim Tatlıses’in şoförlüğünü yapan Hakan Çalışkan’a yönelik saldırıdan dolayı ise ayrı ayrı 15 yıldan, 3 sanığın 30’ar yıl hapsine karar verdiğini açıkladı.

Yorumlar (0)