İbrahim Kalın açıkladı: Biden ve Erdoğan mutlaka görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD seçimlerinin ardından ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında henüz neden bir görüşmenin gerçekleşmediği sorusuna, "İki Başkan mutlaka görüşecektir” diye yanıt verdi.

GÜNDEM 08.03.2021, 10:46 08.03.2021, 18:35
İbrahim Kalın açıkladı: Biden ve Erdoğan mutlaka görüşecek

Türkiye’nin ABD ve Rusya ile olan ilişkilerini değerlendiren İbrahim Kalın, Biden’ın seçilmesinin ardından Beyaz Saray ile ikili ilişkilere iyi bir başlangıç yapıldığına dikkat çekti. Kalın, öte yandan ABD ile aranın açılmasına neden olan Rusya’dan alınan S-400’lerin NATO hava savunma sistemine entegre edilmeyeceğinin altını çizdi.

ABD’ye “YPG” eleştirisi

Gündemdeki mevcut uluslararası politikaları değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD tarafından terör örgütü YPG’ye verilen destek nedeniyle bu durumun iki ülke arasında anlaşmazlığa sebep olduğunu söyledi.

"S-400’ler bir gecede alınmadı"

Rusya’dan S-400’ler nedeniyle ABD’nin Türkiye'ye karşı olumsuz tavrına eleştiren İbrahim Kalın, bu hava savunma sistemlerinin alınmasına bir gecede karar verilmediğini belirterek bunların NATO hava savunma sistemine entegre edilmeyeceğini kaydetti.

“Mısır ile yeni bir sayfa açılabilir”

Her konuda hemfikir olunmasa da Mısır ve Körfez ülkeleri ile yeni bir sayfanın açılabileceğini ifade eden Kalın, Rusya ile olan ilişkilerde ise yapıcı bir diyalogun var olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)