İbrahim Kalın, ABD ile İsrail'in saldırılarını görüştü

İbrahim Kalın, Jake Sullivan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 13.05.2021, 01:45 13.05.2021, 18:00
İbrahim Kalın, ABD ile İsrail'in saldırılarını görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Çok sayıda konu ele alındı

Söz konusu görüşmede, Türkiye-ABD ilişkileri, bölgesel sorunlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında önümüzdeki ay NATO Zirvesi marjında gerçekleştirilecek olan görüşme, İsrail kolluk kuvvetlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara saldırması, Filistinlilerin evlerinden kanunsuz bir şekilde çıkartılması ve Gazze’yi hedef alan hava saldırıları ele alındı.

"İsrail, sivil halkı öldürüyor"

Görüşmede, İsrail polisinin ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya ve mabedin içinde namaz kılanlara saldırmasının kabul edilemez olduğu dile getirildi. İsrail’in Gazze’yi hedef alan hava saldırısı neticesinde aralarında çocukların ve kadınların da olduğu sivilleri öldürmesinin tüm dünyada derin bir infiale sebep olduğu kaydedildi.

"Derhal son bulmalı"

İsrail’in kutsal mekana, ibadet eden insanlara ve sivil halka saldırmasının temel insan haklarının ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu anımsatılarak, İsrail’in saldırgan ve hukuk tanımaz tavrının derhal durdurulması gerektiğinin altı çizildi. Mübarek Ramazan Bayramı'na girerken bütün İslam dünyasını oldukça derinden yaralayan bu saldırıların bir an evvel sonlanması için girişimlerde bulunulması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)