İBB’den “Deprem Seferberlik Planı”: İmamoğlu açıkladı

Depreme karşı dirençli bir İstanbul adına “yüksek seviyeli seferberlik” başlattıklarını ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bizim bilime büyük bir ihtiyacımız var. Bilim tek bilgi kaynağıdır. Bilimi es geçerek yaşantımızı sürdürmemiz mümkün değildir." dedi.

GÜNDEM 01.03.2023, 15:45
İBB’den “Deprem Seferberlik Planı”: İmamoğlu açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Marmara depreminin büyük etki edeceği İstanbul için çalışmalar başladı. Bu kapsamda deprem seferberlik planı sunumunda açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilimi önümüze alarak çalışmaları sağlayacağız” dedi. İşte İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

“İş birliği ve kaynağa ihtiyacımız var”

Yaşanan depremlerin ardından normal yaşantıya dönüş yapılamayacağına işaret eden İmamoğlu, “Meydana gelen depremin herkese yüklediği oldukça büyük bir sorumluluğu bulunuyor. 10 binlerce insan yaşamını yitirmişken hayatımızı sürdüremeyiz. Bu ülkede depremi birinci sorun olarak görmemiz gerekiyor. İBB uzunca bir süredir bu durumu tartışıyor. 1999 senesinden beri. Fakat bu düzene cesur ve kalıcı bir biçimde değişim yapılması için gereken adımları atamamıştır. Bizler bu kapsamda deprem dirençli İstanbul’un oluşması adına yüksek düzeyde bir seferberlik için adım atıyoruz. Bu fazlasıyla mümkündür. Yapılması mecburidir. Deprem İstanbul adına bir gerçek. Bizlerin gerçekçi stratejilere ihtiyacı var. İş birliği ve kaynağa ihtiyacımız vardır. Bu konuda herkesin eyleme geçmesi gerek” dedi.

“Bilim es geçemeyiz”

Bizim bilime büyük bir ihtiyacımız var. Bilim tek bilgi kaynağıdır. Bilimi es geçerek yaşantımızı sürdürmemiz mümkün değildir. Aşamalandırılmış bir yol haritası gerekiyor. Bugün bizler bu konuda yeni bir başlangıca adım atıyoruz. İşin başına geçtiğimizden bu yana beri birden fazla afet çalışmalarını birçok defa gözden geçirdik. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Yunus 1 yıl önce
Eeee sonucccc