İBB Meclisi'nde cemevlerine ibadethane statüsü önerisi reddedildi

İBB Meclisi, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi önerisini reddederken cemevlerine temizlik ve benzeri hizmetlerin ücretsiz verilmesi önerisini kabul etti.

GÜNDEM 16.01.2020, 20:25
İBB Meclisi'nde cemevlerine ibadethane statüsü önerisi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Ocak ayının ikinci oturumunu Meclis 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclisteki toplantıda CHP ve İYİ Parti'nin getirdiği cemevlerine temizlik ve benzeri hizmetlerinin İBB tarafından ücretsiz sunulması ve cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi konuları tartışıldı.

Komisyon raporu hizmeti uygun görürken statüyü İBB Meclisi görev ve yetkileri dışında gördü

Toplantıda ilgili komisyonlara sevk edilen öneriler hakkında komisyonların sunduğu raporlar sunuldu. Hukuk-Sosyal Hizmetler-Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon-Halkla İlişkiler Komisyonlarından ilgili konular hakkında gelen raporlarda "İstanbul'da bulunan cemevlerinin talep etmesi halinde temizlik ve benzeri hizmetlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanması komisyonlarımızca uygun görüldü. Teklifte belirtilen cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi hususu belediye meclisinin görev ve yetki alanında olmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığı kanaatine varılmıştır" ifadeleri yer aldı.

CHP ve İYİ Parti ile AK Parti ve MHP yeniden karşı karşıya geldi

CHP ve İYİ Parti, komisyonların sunduğu raporların ardından cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi konusunu yeniden gündeme getirdi. AK Partili Meclis Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ve MHP Grup Sözcüsü Volkan Yılmaz, toplantı esnasında söz alarak komisyon kararının oldukça net olduğunu ve cemevlerine ibadethane statüsü verilmesinin ancak TBMM tarafından yapılabileceğini belirtti.

CHP adına konuşan Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İYİ Parti adına konuşan Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ın cemevlerine dair kararlarını İBB Meclisi'nde hatırlatarak İBB'nin bu konuda öncü davranmasının önemli olduğunu savundu.

Ücretsiz hizmet önerisi kabul edildi

artışmaların sonucunda yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti'nin cemevlerine statü verilmesi önerisi reddedilirken cemevlerine ücretsiz hizmet sunulması önerisi kabul edildi.

Yorumlar (0)