İBB Eski Başkanı Kadir Topbaş yaşamını yitirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

GÜNDEM 13.02.2021, 16:26 14.02.2021, 12:40
İBB Eski Başkanı Kadir Topbaş yaşamını yitirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Kadir Topbaş’ın 16 Kasım 2020 tarihinde kendisine yapılan korona testinin sonucu pozitif olarak duyurulmuştu.

Koronavirüse yakalanması sonrası tedaviye alınan Topbaş, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu.

3 Ocak’ta durumu ağırlaştı

Topbaş 3 Ocak 2021’de durumunun ciddiyetini korumasının ardından diyaliz makinesine bağlandı.

Yaşamını yitirdi

Koronavirüsü atlatmasına karşın bağışıklığın düşmesi nedeniyle çoklu organ yetmezliğiyle mücadele eden Kadir Topbaş, tedavi gördüğü özel hastanede 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Topbaş’ın oğlu paylaştı

Kadir Topbaş’ın oğlu Ömer Topbaş paylaştığı mesajında, “Babam koronavirüsü atlattı fakat ardından bağışıklığın düşmesiyle çoklu organ yetmezliği gelişti ve yeniden yoğun bakıma girdi. Yarım saat önce de babamı kaybettik.” şeklinde konuştu.

Siyasilerden baş sağlığı mesajları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topbaş’ın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Kadir Topbaş’a baş sağlığı mesajı yayınlayarak, “Ülkemize hizmet eden İstanbul için pek çok esere imza atan beyefendi bir insandı Topbaş. Rabbim mekanını cennet eylesin.” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da acı haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Göksu yaptığı açıklamada, 16 Kasım itibarıyla koronavirüs tedavisi gören Topbaş'ın yaşamını yitirdiğini kaydetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise paylaştığı bir mesajla Kadir Topbaş’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydeder başsağlığı dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)