İBB'den "otogarda yıkım" açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yapılan yıkıma yönelik bir açıklama yaptı.

GÜNDEM 25.10.2019, 14:50 25.10.2019, 15:08
İBB'den "otogarda yıkım" açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler'de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yıkım hakkında, yıkım işlemi uygulanan binaların yasal sahipleri veya kiracıları bulunmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligatın gönderilemediğini duyurdu.

İBB'nin açıklamasında, otogarın 5 Mayıs'tan beri belediyede olduğu, otogarın metruk ve sağlıksız koşullardaki ve çevreye tehlike arz eden binalarının yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

"Sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde yıkım uygulaması yapılmamaktadır"

İBB, yıkılan binaların arasında sağlıklı şartlarda olmayan binaların bulunduğunu söyleyerek "Esnafın olduğu, ticaretin yapıldığı, sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır. İBB, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligat gönderememektedir. Bu nedenle tebligat sözlü ve otogara asılan büyük afişlerle yapılmaktadır" dedi.

İBB, yakın bir tarihte devraldığı otogarda, 1 Ekim'den beri yıkım ve temizlik çalışmaları yapıyor. Yıkılan yerlerde faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri, kendilerine yıkım durumuna dair bir tebligat gönderilmediği için tepki gösteriyor.

Yorumlar (0)