İBB bu akşam için saat vererek uyardı: Fırtına ve yağış geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu akşam şehirde yaşanmasını beklenen yağış ve fırtına geçişleri için uyarıda bulundu. Saat 17.00 sıralarında başlaması beklenen hava olaylarının yarın sabaha kadar süreceği tahmin ediliyor.

GÜNDEM 27.06.2022, 17:53 27.06.2022, 17:54
İBB bu akşam için saat vererek uyardı: Fırtına ve yağış geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM tarafından sağlanan verilerle şehirde beklenen hava durumuna karşı vatandaşları uyardı.

AKOM uyardı, şiddetli yağış geliyor

İstanbul’da bugün akşam (17:00) il genelinde yer yer kuvvetli yağış ve rüzgar geçişlerinin olması bekleniyor. AKOM, yarın sabaha kadar devam edecek geçişler hususunda uyarılarda bulundu.

AKOM’un mevcut meteorolojik radar ve uydu verileri kapsamında gerçekleştirdiği incelemelere göre, akşam saatlerinden (17:00) başlayarak rüzgârın kuzeyli yönlerden (Yıldız) kuvvetlenmesi ile (15-45km/s), beraberinde yer yer gök gürültülü sağanak yağmur ve sağanak geçişlerinin meydana gelmesi bekleniyor. Yağışların, Yarın (Salı) sabah 09:00 sıralarına kadar etkili olacağı düşünülüyor.

Olumsuz durumlarda çözüm merkeziyle iletişim sağlanacak

Anadolu yakası ve Avrupa yakası boğaz çevresi genelinde görülmesi olması tahmin edilen yağışların Şile, Sultanbeyli, Sarıyer, Tuzla, Pendik, Kartal, Beykoz ve Eyüp ilçelerinde kısa süreli ve baskın (15-30kg/m2) olabileceği tahmin ediliyor.

İBB, yoğun ve ani yağışların meydana getireceği olası olumsuz koşullar için ALO 153 Çözüm Merkezi ile iletişim sağlanabileceğini aktardı.

Yorumlar (0)