İBB Başkanı İmamoğlu, önce özür diledi sonra saat verip uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun bir şekilde İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Bugün akşam saatleri itibariyle kar yağışı yine yoğun bir şekilde devam etme ihtimali oldukça yüksek. Bu sebeple, yapılan uyarılara uymamız çok önemli.” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 25.01.2022, 12:09 25.01.2022, 12:12
İBB Başkanı İmamoğlu, önce özür diledi sonra saat verip uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbul’u yoğun bir şekilde etkileyen kar yağışına ilişkin açıklamalar yaptı.

“Bugün de yoğun kar yağışı ihtimali var!”

Süreci yakından izlediklerini söyleyen Başkan Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla ortak bir çalışma yaparak şehrimizin toparlanması için çaba harcıyoruz. 21.00 itibariyle kar yağışı yoğunlaştı. Dün oldukça yoğun bir kar yağışı yaşadık. Saat15.00 itibariyle Eyüpsultan ve Arnavutköy bölgesinde yoğun bir biçimde başlayan kar, İstanbul'un batı bölgesinde yoğun bir şekilde etkisini gösterdi. Bilgilere göre, 8 saat içinde 60 kilo kar yağışının düştüğü bölgeler var. 80 cm kar kalınlığına ulaşan bölgelerimiz var. Kent genelinde 30-50 santimetre kar kalınlığı oluşmuştur. Bugün de kar yağışı, akşam itibariyle yoğun bir şekilde devam etme riski yüksek. Dolayısıyla vatandaşlarımızın, yapılan uyarılara uymasını istiyoruz.”

“Ana arterlerde kapalı olan bir yol bulunmuyor”

Ana arterlerde herhangi bir kapalı yolun olmadığını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İBB adına halk ekmek üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Vatandaşlarımız, gün boyunca ekmek ihtiyacını karşılayabilecektir. Su kesintisi, gaz kesintisi olmayacaktır. Hem yol açmak hem de trafiği açma faaliyetinin haricinde sokakta kalan 1550'den fazla vatandaşımızı, otellerde ve konutlarımızda ağırladığımızı söylemem gerekiyor. Ağırladığımız bütün bu insanlara elimizden geldiğince katkı sunduğumuzu söylemeliyim. Yolda kalan vatandaşlarımıza, şu ana kadar 65 bine yakın kumanya dağıttık. Sokak canlılarına ilişkin olarak ise 2 tonu aşkın mama dağıtımı gerçekleştirildi. Hiçbir eksiklik olmayacağını düşünüyorum.”

“Birbirimizi yaralayan söylemleri görmüyor, duymuyoruz”

Yolların kapanmasıyla ilgili söylentilere ve eleştirilere de yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Son zamanlarda İstanbul'da görünen en yoğun kar yağışını yaşadık. Gök gürültülü, ani bastıran bir kar yağışı gördük. Bir önceki akşamdan özellikle bildiğiniz üzere Bolu Tüneli'nin açılması ve yoldaki tıkanıklığın artmasıyla birlikte yoğunluk arttı. Araçlar 3-4 saatte çekildi. Böyle günlerde, büyük araçların trafiğe çıkmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. İstanbul'un sorumluluk haritası mevcut. E5, D-100 kime aittir bunlar bellidir. Fakat böyle bir afet döneminde, birbirimizi yaralayan söylemleri görmüyor, duymuyoruz. Bu masada şu an pek çok kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisi ve yetkilisi var. Her emekçinin alın terine ve emeğine sağlık. Büyük emek var. Sayın Valimize de bu anlamda teşekkür ediyorum. Her an iletişimde oldular. Mağdur vatandaşlarımızdan da özür dileyerek, sorunu azalttığımızı ifade ediyorum. Bu akşam yine bir kar yağışı olduğunun farkında olalım. Dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyoruz, rica ediyoruz. Yarın da ayrıca dikkatli olmalıyız. İşi olanlar için toplu taşıma araçlarımız yollarda. Herkese mutlu bir gün diliyorum." 

İBB Başkanı İmamoğlu, vatandaşlardan özür diledi

Kar yağışının güzel yanlarına bakma çağrısı yapan İBB Başkanı İmamoğlu, mağdur olan İstanbullu vatandaşlardan özür diledi ve şunları söyledi:

"Karın iyi tarafına da bakmamız gerekiyor. Yeraltı sularının çekildiği bir süreçte bu karın, İstanbul için bir bereket ve kaynak olduğunu bilelim. Özellikle Sazlıdere ve Terkos bölgesine yağmaya başlayan karla barajlarımızın doluluk oranı yüzde 54'lerden 70'lere çıktı. Bu güzel bir haber."

Yorumlar (0)