İade ettiği ürüne 4 yıl sonra haciz şoku

İstanbul Beylikdüzü’nde internet üzerinden sipariş verdiği nevresim takımını 4 yıl öncesinde kapıda iadesini yapan kadın, 4 yıl sonra 120 lira borcu olduğu sebebiyle firma tarafından icra edildi. Şikâyette bulunan kadın kendisi gibi yüzlerce kişinin de bu şekilde mağduriyet yaşadığını öğrendi.

GÜNDEM 14.04.2022, 17:28 14.04.2022, 18:05
İade ettiği ürüne 4 yıl sonra haciz şoku

2018 yılında internetten üzerinde sipariş ettiği nevresim takımını kapıda iadesini sağladığını belirten Bahtişen Şen üzerinden 4 yıl geçtikten sonra 120 lira borcu olduğunu dair telefonuna mesaj gelince öğrendi. Hukuk bürosu kendisiyle iletişime geçince şaşıran Şen, kendisine erişen kişilere bir borcunun bulunmadığını söyledi. Hukuk bürosu tarafından defalarca kez tarafına arama yapılan Şen, konuyla alakalı bir avukat arkadaşıyla beraber E-devlet üzerinden işlemlerini kontrol etti. Hakkında konuyla ilgili bir icra dosyası olduğunu öğrendi. Şen konuyla ilgili araştırma yaptığında ise başına gelen olayın benzerlerinin birçok kez yaşandığını ve yüzlerce insanın bu şekilde mağdur olduğunu öğrendi. Şen, Büyükçekmece Adliyesi'ne gidip konuyla ilgili şikâyet dilekçesini oluşturdu.

‘Ürün almışsınız ve icraya verileceksiniz’

Başına gelen durumu şaşkınlık içerisinde açıklayan Bahtişen Şen “Bir şirket tarafından telefonuma mesaj geldi. Ben de şirketi aradım ve bana ‘2018 yılında internetten bir ürün satın almışsınız ve iadesini sağlamışsınız. Onun parasını istiyoruz' şeklinde bilgi verdiler. Üzerinden uzun zaman geçtiği için hatırlayamadım. Olayın üzerine CİMER'e şikâyette bulundum. İnternette bu durumla ilgili birden fazla şikâyet var. Mağduriyet yaşayan insan sayısı çok fazla. Tarafıma sürekli aramalar ve mesajlar geliyordu. Ben de arayan kişilere ‘Beni ararsanız sizi şikâyet ederim, benim herhangi bir borcum yok' dedim. Bende olamayan iade ettiğim ürünün parasını istiyorlar. Eşim bana ‘Bunlarla uğraşılmaz şikâyet etme' dedi. Aslında o zaman şikayetçi olacaktım hata ettim. Fakat bu konuyla ilgili çok fazla şikâyetin sonuçlanması takipsizlik olmuş. Ben bu işin sonuna kadar çabalayacağım. Şu an adliyeye geldim ve dilekçe dolduracağım. Başkaları da benim gibi mağduriyet yaşamasın” şeklinde sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)