Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret eden kişi başkası çıktı

Sosyal medya üzerinde Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaretler yağdıran E.M. isimli hesabın sahibi, şifresini Norveç'teki Y.B. ile paylaştığını ve tweet'leri onun attığını söyledi. Bunun üzerine E.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Y.B.'nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

GÜNDEM 04.09.2020, 23:45 05.09.2020, 00:06
Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret eden kişi başkası çıktı

Bursa'da yaşadığı tespit edilen ve "tcbelensay" adıyla Twitter üzerinde paylaşımlar gerçekleştiren E.M. isimli bir şahıs, İslam'a ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunmuştu.

Atılan çirkin paylaşımlar kısa sürede kullanıcıların dikkatini çekmiş ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet edilen E.M., Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yakalanıp gözaltına alınmıştı.

Tweet'ler bana ait değildi, dedi

Emniyet ekiplerinin gözaltına aldığı E.M. adındaki kişi polise verdiği ifadesinde gönderileri kendisinin paylaşmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabının şifrelerini Norveç'te yaşayan Y.B. adlı kişiye verdiğini söyleyen şüpheli kadın serbest bırakıldı.

Serbest kalmasının ardından E.M. ve Y.B.'nin iletişim kurduğu tespit edildi. Tutuklama istemiyle tekrar gözaltına alınan E.M. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret dolu mesajlar paylaşan Y.B.'nin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Hesap askıya alındı

Öte yandan @tcbelensay hesabı ise Twitter'da askıya alındı.

Yorumlar (0)