Huzurevlerine ilişkin flaş karar: Ziyaretçi ve çiçek kabul edilmeyecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Anneler Günü ve Ramazan Bayramı'nda huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini bildirdi. Öte yandan, huzurevlerine çiçek ya da hediye de gönderilmemesi gerektiği ifade edildi. 

GÜNDEM 08.05.2020, 10:22 08.05.2020, 11:09
Huzurevlerine ilişkin flaş karar: Ziyaretçi ve çiçek kabul edilmeyecek!

Anneler Günü ve Ramazan Bayramı'nda huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek. Öte yandan, hediye ve çiçek gönderilmesi de yasak olacak. 

Konuya ilişkin açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. 

Açıklamada, huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin kaldığı bakım merkezlerinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sıkı tedbirler uygulandığı kaydedildi. 

Yaşlı ve engellilerin sağlığını korumak üzere alınan tedbirler dâhilinde bu kuruluşların ziyarete kapalı olduğu ve personel giriş çıkışlarının da gerekli sağlık taramaları ile yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu nedenle 10 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü ve 23-24-25 Mayıs'ta kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecektir. Kuruluşlara virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişi bir risk teşkil etmektedir, bundan ötürü kuruluşlarımıza hediye ve çiçek de gönderilmemesi gerekmektedir. Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin ve belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz. Sayın bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'un da ifade ettiği üzere; 'huzurevlerimiz bu bayram fiziki ziyaretlere kapalı, dijital ziyaretlere açık olacak."

Yorumlar (0)