Hutbeden önce farzı kılan CHP'li Şimşek hakkında soruşturma!

Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığını iddia ederek "Hutbeyi dinlemeden farzı kılıp kaçıyoruz" diyen Berhan Şimşek hem tepki görmüş hem de "farz, hutbeden sonra kılındığı" için alay konusu olmuştu. Diyanet, hutbelerin hazırlanışı ile ilgili iddianın apaçık bir iftira olduğunu, iddiayla kendilerinin hedef aldığını, kurumun küçük düşürülmeye ve çalışanlarının töhmet altında bırakılmaya çalışıldığını belirterek Berhan Şimşek Hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 28.01.2021, 17:06 30.01.2021, 09:16
Hutbeden önce farzı kılan CHP'li Şimşek hakkında soruşturma!

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), "Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde hazırlandığı" yönündeki iddiası sebebiyle eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

DİB 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusunda, 26 Ocak 2021 Salı günü bir tv programına konuk olarak katılan Berhan Şimşek'in, cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığı iddiasında bulunarak Diyanet İşleri Başkanlığını aşağılayıcı ve küçük düşürücü ithamlarda bulunduğu vurgulandı.

Berhan Şimşek'in 27 Ekim 2020 Çarşamba günü de bir başka tv programında aynı iftiralarını, gerçeğe aykırı ve asılsız beyanlarını tekrarladığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak tarafından televizyon kanalının moderatörüne ulaşıldığı ve hutbelerin yazılma sürecine dair bilgi verildiğini kaydedildi.

Dilekçede şöyle denildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız; Müslümanları bir araya getiren cuma gününün hassasiyetini gözeterek itinayla hazırladığı, İslam'ın mesajlarını içeren cuma hutbesinin okunması konusunu ciddiyetle takip etmektedir. Bilhassa hutbeler konusunda DİB mevzuatına aykırı hiçbir uygulamaya izin verilmemektedir. DİB'in bu kadar önemle üzerinde durup takip ettiği hutbelerin 'Bir siyasi parti genel merkezinde hazırlandığı' itham ve iftirasında bulunmak Berhan Şimşek de dâhil, kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bu iddialar açıkça iftira ve art niyetli bir yaklaşımdır. DİB'i hedef alan, hizmetlerimizi küçük düşürmeye ve aşağılamaya çalışan, DİB personelini töhmet altında bırakan bu girişimin yargı önünde mutlaka hesabı verilmelidir."

Dilekçede, Berhan Şimşek hakkında, TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) ilgili maddeleri gereğince soruşturma başlatılması ve akabinde kamu davası açılması talep edildi.

Yorumlar (0)