Hürkuş Ankara'da düştü!

Yerli yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş, Ankara'daki eğitim uçuşu sırasında düştü. Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÜNDEM 22.06.2020, 14:06 22.06.2020, 15:36

Yeni nesil temel eğitim uçağı olarak üretilen yerli Hürkuş, eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Beypazarı ilçesi civarlarında düştü.

TUSAŞ'tan (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) yapılan açıklamada, düşen Hürkuş uçağının test uçuşu yaptığını, Hürkuş uçağının saat 12.30 sıralarında başkent Ankara'nın Beypazarı bölgesinde kaza geçirerek düştüğünü duyurdu.

Hürkuş uçağında bulunan 2 pilotun sağlık durumlarına ilişkin bilginin de verildiği Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin açıklamasında, pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu, sadece kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldıkları kaydedildi.

Kaza ile ilgili incelemelerin sürdüğü, Hürkuş'un düşme sebebinin gerçekleştirilecek araştırma sonucunda belli olacağı ifade edildi.

Diğer taraftan Hürkuş'un düşüğü bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), 156 Jandarma ekipleri ve 112 Acil Sağlık ekibi yönlendirildi.

hürkuş ankara beypazarı kaza hürkuş düştü

Kaymakam ve Belediye Başkanı kaza bölgesine gitti

Diğer taraftan Beypazarı Kaymakamı Temel Ayca ile Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da Hürkuş'un düştüğü bölgeye gitti.

Pilotların sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini veren Beypazarı Kaymakamı Temel Ayca, pilotların her ihtimale karşı helikopter ambulansla hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

Hürkuş eğitim uçağının Kırbaşı Mahallesi yakınlarındaki araziye düştüğü bilgisini paylaşan Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan ise "Pilotlarımızın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun diyoruz. İnşallah bir daha böyle üzücü kazalar yaşamayız." diye konuştu.

Yorumlar (0)