Hulusi Akar’dan Yunanistan’a “diyalog” çağrısı 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. “Her şekilde diyalogdan yanayız.” diyen Akar, Yunanistan’a diyalog çağrısında bulundu. 

GÜNDEM 05.10.2021, 17:59
Hulusi Akar’dan Yunanistan’a “diyalog” çağrısı 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uluslararası hukuka uygun sorun çözümünden yana olduğunu belirten Akar, “Biz, her şekilde diyalogdan yanayız. Sorunların, barışçıl yöntemler ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 



“Tüm ikazlarımıza rağmen komşumuz tacizlerini sürdürüyor” 

Nautical Geo araştırma gemisinin Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal ettiğini belirten Akar, Yunanistan’ın bu konu hakkında defalarca uyarıldığını söylerken şu ifadeleri kullandı: “Tüm ikazlarımıza rağmen komşumuz, bize karşı tacizlerini devam ettiriyor. Sürekli sınır ihlali yapılıyor. Fakat bizim, daha önceki muhataplarımızla olduğu gibi şu anki muhataplarımızla da diyalog kapımız daima açık. Biz, tüm bu sorunların konuşarak çözüleceğine inanıyoruz. Bu, en samimi temennimiz. Fakat her halükarda gerek ülkemizin gerekse KKTC’nin haklarını hiçbir şekilde göz ardı etmeyeceğimizi ve edilmesine de izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim.” 

Yorumlar (0)