Hulusi Akar’dan Yunanistan’a çıkış: “Yanlış hesap Ankara’dan döner”

Diyarbakır’a giderek Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının görev uçuşuna katılım sağlayan Milli Savunma Bakanı Akar, burada açıklamalarda bulundu. Yunanistan’ın yayılımcı tavrına eleştiride bulunan Akar, “Yanlış hesap Ankara’dan döner” dedi.

GÜNDEM 01.01.2023, 14:13
Hulusi Akar’dan Yunanistan’a çıkış: “Yanlış hesap Ankara’dan döner”

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığında denetlemeler ve incelemeler yapan Akar ve beraberinde bulunan TSK komuta heyeti, şehrin caddelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buradan "Doğu" isimli havadan ihbar kontrol uçağının görev uçuşuna katılım sağlayan Akar, hava, deniz ve kara unsurlarının çalışanlarına dair havadan denetleme ve incelemelerde bulundu.

"Türkiye'nin göklerdeki gözü"

"Türkiye'nin göklerdeki gözü" şeklinde değerlendirilen HİK uçağı ile gerçekleştirilen ve ortalama 3 saat kadar devam eden görev uçuşunda Akar, beraberindeki TSK komuta heyeti ile Doğu ve Ege ve Akdeniz'de seyir durumundaki gemilerin komutanları, bazı kara unsurları ve havadaki uçakların pilotları ile telsiz üzerinden görüştü ve yeni yıllarını kutladı.

“Azimle çalışmayı sürdürüyoruz”

Askerlerin sınır güvenliği konusunda güvenliği sağlamaya devam ettiklerini söyleyen Akar, "Bizler 'hudut, namustur' düşüncesiyle sınırlarımızın güvenliğini sağlıyoruz. Öte yandan terörün kaynağına inerek yok etme düşüncesiyle sınır ötesi ve yurt içerisinde terör örgütlerine yönelik mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Semalarımızda ve denizlerimizde menfaatlerimiz ve haklarımızı kararlılık ve azimle korumayı sürdürüyoruz." diye konuştu.

“Hem ülkemizin hem de NATO’nun ihtiyaçlarını gideriyor”

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan HİK uçağının personel, teknik ve teknolojik beceri ve bilgi noktasında çok özel olduğunu ifade eden Akar, "Görevli olan personellerimiz son derece modern uçağı oldukça etkili bir biçimde kullanmaktadır. Bu yalnızca ülkemiz açısından değil, NATO'nun ihtiyaçlarına da yanıt vermekte. Biz gerekli olduğu durumlarda ister operasyonel tatbikat şeklinde kendi sınırlarımızın içerisinde NATO hava sahası içerisinde de uçuş gerçekleştirerek bilgiyi NATO harekat merkezleri üzerinden paylaşmakta ve büyük destek sağlamaktayız" dedi.

Sınır hattına doğru hareket

Görev uçuşunun tamamlanması sonrasında Akar ile beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi Kilis'e gitti.

Sınır hattında yer alan ve Suriye'nin kuzey bölgesinde terör örgütlerine dair gerçekleştirilmekte olan harekatların sevk ve idaresinin yapıldığı 6'ncı Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvveti Komutanlığına bağlı Esas Komuta Yeri'ne giden Hulusi akar, burada sınır hattıyla yurt dışındaki birliklerin komutanları ve kuvvet komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla yapılan video konferans toplantısına katılım gösterdi.

Faaliyetlerin yanında sahadaki son duruma dair de Akar bilgi alarak 2022 senesindeki başarılı çalışmalarından ötürü personelleri kutladı.

"Son terörist etkisizleştirilinceye dek..."

TSK'nın vazifesinin sürdüğünü ve bütün çalışmaların koordinasyon ve aynı ciddiyetle yeni yılda da süreceğinin altını çizen Akar, "Son terörist etkisizleştirilinceye dek mücadelemiz sürecek. Faaliyetlerimizi başarıyla sonuca ulaştırıp 40 seneden beri milletimizin başına musallat olan bu terör belasına son vermek amacıyla gayretlerimizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Teröristlerin tek bir kurtuluşu var, Türk adaletine teslim olmak"

Yapılmış olan istihbarat çalışmaları neticesinde, terörist ifadelerinden terör örgütlerinin içerisindeki çöküşün görüldüğünü paylaşan Akar, "Operasyonlarımızı, baskımızı artan bir tempo ve şiddet ile artırıp teröristleri bulundukları yerlere gömmeyi sürdüreceğiz. Teröristlerin tek bir kurtuluşu vardır, o da Türk adaletine teslim olmaktır." dedi.

"Bizler inadına 85 milyon tek bir yürek olmayı sürdüreceğiz"

TSK'nın hedefinde yalnızca teröristlerin olduğunu söyleyen Akar, "Kürtlerin ve Türklerin kardeşliğini sabote etmeye çabalayan, bu birlik ile beraberliği bozmak için gayret gösteren hainler ve gafiller bulunuyor. Bizler ise inadına 85 milyon tek yumruk, tek yürek olmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Yunanistan gerilimi sürdürüyor"

Doğu Akdeniz ile Ege'deki gelişmelere de değinen Hulusi Akar, "Bizler barış elini uzatmamıza karşın Yunanistan'ın sürekli olarak provokatif ve gerilimi yükseltecek eylem ile söylemlerini sürdürmek konusunda ısrarlı." şeklinde konuştu.

"Yanlış hesap Ankara'dan döner"

Yunanistan'ın kendi yanlışlarını örtmek maksadıyla ülkemize dair, "revizyonist ve yayılmacılık politikalar" gibi gerçekte olmayan suçlamalar yaptığını söyleyen Akar sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar yalnızca uluslararası arenada insanların kafalarını karıştırmak amacıyla ortaya atılmış şeyler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin politikası gayet nettir. Bizler meşru müdafaa, uluslararası hukuk ve kendi Kıbrıslı kardeşlerimizin hakları diyoruz. Bunu görmemek için hala bir ısrarları mevcut.

10 kilometrekareden oluşan Meis Adası'na 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı isteyip, bu adaları uluslararası anlaşmalara da aykırı bir şekilde silahlandırıyorlar. Bütün bunlara karşın bizler büyük bir hassasiyet ve ciddiyetle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şimdiye dek hiçbir oldubittiye müsaade etmedik, bundan sonrası için de etmeyeceğiz. Yanlış hesap Ankara'dan döner!"

Yorumlar (0)