Hulusi Akar’dan sürpriz Ukrayna görüşmesi 

Bakan Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Akar, Türkiye’nin Ukrayna halkı için her türlü insani yardıma hazırlıklı olduğunu aktardı. 

GÜNDEM 25.02.2022, 17:40 27.02.2022, 09:56
Hulusi Akar’dan sürpriz Ukrayna görüşmesi 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna ile sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukraynalı mevkidaşı Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüşme yapan Akar, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve istikrarını önemsediğini belirterek her türlü insani yardıma hazırlıklı olduklarını duyurdu.  

“Türkiye üzerine düşeni yapacak” 

Hulusi Akar ile Oleksii Reznikov arasında son gelişmelerin ele alındığı dile getirilirken Akar'ın, Türkiye’nin üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu aktardığı belirtildi. Hulusi Akar, “Bundan önceki çalışmalarımız gibi bundan sonra da Ukrayna halkının yanındayız. Ukrayna’da barışın yeniden hakim olması için gerekeni yapacağız.” şeklinde konuştu. 



Rusya-Ukrayna gerginliği sürüyor 

Akar ve Reznikov telefon görüşmesi gerçekleştirirken Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim bir üst seviyeye tırmanmaya devam ediyor. Rus askerleri ülkedeki havaalanının kontrolünü ele geçirirken yalnızca birkaç saat içinde 200’den fazla Ukraynalının etkisiz hale getirildiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)