Hulusi Akar’dan Pençe-Kilit açıklaması: 73 terörist öldürüldü

Pençe-Kilit Operasyonu için açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şu zamana kadar 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 08.05.2022, 16:57
Hulusi Akar’dan Pençe-Kilit açıklaması: 73 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yanında Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı ile sınır hattında denetlemelerde ve incelemelerde bulundu.

Hulusi Akar denetlemeler sonrasında incelemelere katılan Habertürk kanalından Mehmet Akif Ersoy'a, Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK yapılanmalarına yönelik sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu'ndaki son gelişmeleri anlattı.

Operasyonun başlangıcından itibaren 73 terörist öldürüldü

Operasyon başladığı günden bu yana toplamda 73 teröristin öldürüldüğüne vurgu yapan Hulusi Akar, "Pençe Operasyonlarının hepsi bir yöntem çerçevesinde gerçekleştirildi. Gelinen son noktada Zap ve çevresine Pençe-Kilit Operasyonu uygulamak sureti ile sınırın korunmasını, bu sayede yapılacak olan giriş ve çıkışların tam manası ile kontrol edilebilmesini hedefliyoruz. Şu ana kadar yapılan bu operasyonlarda 73 terörist öldürüldü” diye konuştu.

"Mağarada veya barınaklarda ki sayılara ulaşamıyoruz"

Hulusi Akar yaptığı açıklamada 73 teröristin sadece fark edilebilenler olduğunun altını çizerek,” Etkisiz duruma getirdiğimizi belirttiğimiz terörist rakamları sadece görebildiklerimiz. Bunlar haricinde görülemeyen alanlarda, sığınaklarda, barınaklarda ve mağaralarda etkisizleştirdiğimiz teröristler olması çok yüksek bir olasılık. Bizler bunu zaman geçtikçe teröristlerin verdiği bilgilerden ve farklı yerlerden öğreneceğiz. Bu durumu da sıkı bir şekilde takip ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)