Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü

Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile yaptığı telefon görüşmesinde savaşa ilişkin son durumu değerlendirdi. Bölgede barış ve huzurdan yana olunduğunun yinelendiği görüşmede, Türkiye olarak gereken tüm desteğin verileceğinin altı çizildi.

GÜNDEM 11.03.2022, 22:09 13.03.2022, 14:30
Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü

MSB Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile telefonda görüşme yaptı. Yapılan görüşmede Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin son durum değerlendirildi.

Akar, Reznikov’a Türkiye’nin insani yardımın Ukrayna’ya ulaştırılması hususu ve bölgede barış için üstüne düşeni yapmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

“Türkiye, barış için üzerine düşeni yapacak”

MSB tarafından yapılmış olan paylaşımda, “MSB Bakanı Akar, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile görüşme yaptı. Yapılan görüşmede Akar’ın can kayıplarının artış göstermemesi için bir an evvel ateşkesin ilan edilmesiyle sivillerin tahliye edilebilmesi için insani koridorların büyük bir önemi olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte Akar, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardımın götürülmesi ve bölgede barışın tesis edilmesi hususunda üzerine düşeni yapmayı sürdüreceğini bir defa daha ifade etti.” denildi.

Yorumlar (0)