Hulusi Akar tüm komutanları topladı!

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle toplantı yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantı sonrası dünyaya mesaj verdi.

GÜNDEM 11.08.2020, 16:51
Hulusi Akar tüm komutanları topladı!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle kapsamlı bir toplantı yaptı.

Genelkurmay Karargâhı, kuvvet komutanlıkları ve birlik komutanlıkları ile telekonferans üzerinden toplantı gerçekleştiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerin korunması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ilan etti.

Toplantıya ilişkin Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Genelkurmay Karargâhı başta olmak üzere Kuvvet Komutanlıkları ve bölgedeki birlik komutanlarıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da katıldı. Toplantıda Millî Savunma Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alparslan Kavaklıoğlu da yer aldı.

"Oldubittiye izin vermeyeceğiz"

Birlik komutanlarından, komutanlıklarının sorumluluk alanlarında yürüttüğü faaliyetler üzerine bilgi alan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bazı talimatlarda bulundu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin MTA Oruç Reis gemisiyle Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma yürütecek olması hakkında da önemli mesajlar verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisine refakat ve koruma sağlandığını hatırlatan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan deniz yetki alanlarındaki hak, alaka ve menfaatlerini korumak için gerekli tüm önlemlerin alınmış durumda olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin Kıbrıs dâhil Mavi Vatan'daki hak, alaka ve menfaatlerini korumakta kararlı, azimli ve muktedir olduğunu vurgulayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Doğu Akdeniz'de Türkiye ve kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı yoktur ve bölgede hiçbir oldubittiye izin verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ayrıca terörle ve teröristlerle mücadelenin tavizsiz süreceğini, en son terörist etkisiz hale getirilinceye ya da teslim alınıncaya kadar artan tempo ve şiddette operasyonların devam edeceğini belirterek, "Büyük bir dikkat ve titizlikle uygulanan Covid-19 ile mücadele de kararlıkla sürmektedir." dedi.

Yorumlar (0)