Hulusi Akar: “TSK, yangınla mücadelede milletin emrindedir” 

Milli Savunma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda TSK’nın yangın söndürme yardımı hakkında bilgi veren Hulusi Akar, İHA’ların, helikopterlerin, çıkarma gemilerinin, su tanklarının ve personelin yangın söndürmek için daima hazır bulunduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 03.08.2021, 12:37 04.08.2021, 10:19
Hulusi Akar: “TSK, yangınla mücadelede milletin emrindedir” 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında bugün bir video konferans toplantısı gerçekleştirildi. Türk heyetinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın ve MSB Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun bulunduğu toplantıda Muharip Hava Kuvveti ve Donanma Komutanları, NATO Karargahı Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, ordu komutanları, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı, Azerbaycan Görev Grup Komutanı, Libya Görev Grup Komutanı ve Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı yer aldı. 

Sahalardaki son durumların, savunma ve güvenlik gelişmelerinin konuşulduğu toplantıda terörle mücadele, Covid-19 ile mücadele, alınan tedbirler, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile yurt genelindeki orman yangınlarını söndürme faaliyetleri görüşüldü. 

“Devletimiz, tüm yaraları saracak niteliktedir” 

Hulusi Akar: “Ormanlarımız, zenginliğimizdir. Onların ve vatandaşlarımızın zarar görmesi bizi derinden üzmektedir. Hükümetimiz ve devletimiz, tüm yaraları saracak niteliktedir. Bunun için gücümüz bulunmaktadır. Yangınların çıkış sebeplerinin belirlenmesine yönelik ilgili bakanlıklarımız da çalışmalarını sürdürmektedir. Orman yangınları ile mücadelede TSK da aktif ve yoğun olarak görev almaktadır. İHA’larımızla, çıkarma gemilerimizde, helikopterlerimizle, itfaiye araçlarımızla, su tanklarımızla, arazözlerimizle, iş makinalarımızla, personelimizle ve çekicilerimizle her türlü desteği sağlıyoruz. TSK, yangınla mücadelede de terörle mücadelede de milletinin emrindedir.” 



“Yunanistan’ın birtakım niyetleri var” 

Hulusi Akar: “Komşumuz Yunanistan’ın birtakım niyetleri var. Bunlara karşı her zaman dikkatle ve ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemiz uluslararası hukuktan ve iyi komşuluk ilişkilerinden yanadır. Barışçıl yöntemlerle ve yollarla diyalog içinde, siyasal çözümlerle birlikte Türk-Yunan sorunlarını, Doğu Akdeniz ve Ege’deki problemleri gidermek istiyoruz. Bu konuda samimiyiz. Samimiyetimizin ve niyetimizin komşularımız tarafından anlaşılmasını diliyoruz. Fakat maalesef Yunanistan hala saldırgan, hukuk dışı ve provokasyon güden hareketlerine ve söylemlerine devam ediyor. Bunlardan derhal vazgeçmelerini istiyoruz.” 

“Biz yangınla mücadele ederken bizi tehdit ediyorlar” 

Hulusi Akar: “Bizler yangın felaketi ile mücadele ederken komşumuz bizi tehdit ediyor. Bu ne NATO içindeki birlikle ne ikili ilişkiyle ne de komşulukla bağdaşıyor. Bu söylemler ve hareketler, Yunan siyasilerinin ruh hallerini ve karakterlerini kesin olarak göstermektedir. Yunanistan, imzaladığı anlaşmaları dahi göz ardı eden bir ülkedir. Komşumuz hem ikili hem de çoklu anlaşmaları göz ardı ederek saldırgan tutumunu ve provokasyonlarını daima sürdürmektedir. Biz bunu kabul etmezken üçüncü tarafların da stratejik körlükten vazgeçip objektif olmalarını bekliyoruz. Bu konuda büyük bir sıkıntı var. Yunanistan’ın yanlış hareketleri her fırsatta göz ardı ediliyor fakat Türkiye’nin yaptığı doğru işler de çarpıtılarak ülkemiz ve milletimiz aleyhine kullanılıyor.” 



“PKK, sosyal medyada fitne yayıyor” 

Hulusi Akar: “Terörle mücadele konusunda hem tempomuzu hem de şiddetimizi artırdık. Son terörist de etkisiz hale getirilene kadar azim ve kararlılık içinde yolumuza devam edeceğiz. Operasyonlarımız sonucu köşeye sıkışan PKK/YPG, can havliyle sosyal medyaya girişti. Sosyal medyada fitne, yalan ve her türlü eylemler ve söylemleri yapıyor. Türk-Kürt birliği ve beraberleri yüzlerce senelik temeli bulunan bir kardeşliktir. Bu kahramanlar, şehitliklerimizde beraber yatmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de tek yumruk ve tek yüreğiz. Bu vatanın ve vatandaşlarımızın güvenliğini de bağımsızlığını da hep birlikte koruyacağız.” 

Yorumlar (0)