Hulusi Akar: Patriot tedariki konusunda ABD ile temas halindeyiz

Bakan Hulusi Akar, ABD ile yaşanan gerilim ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Akar, "S-400'ler hususu, kendi mecrasında sürüyor. Bu arada, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Patriot tedariki hususunda ABD ile temasta." dedi.

GÜNDEM 13.02.2021, 21:48 14.02.2021, 18:13
Hulusi Akar: Patriot tedariki konusunda ABD ile temas halindeyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemdeki konulara ilişkin olarak gazetecilerin suallerini yanıtladı.



"Patriot tedariki için ABD ile temastayız"

Akar, Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan S-400 gerilimine de değindi. "S-400'ler hususu, kendi mecrasında sürüyor. Bu arada, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Patriot tedariki hususunda ABD ile temasta." diyen Akar, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Avrupa ile SAMP-T süreci devam ediyor. Fakat ABD'liler, 'S-400 varsa, gerisi yok.' anlayışını çok katı bir biçimde sürdürüyorlar. Bu hususa basın ve herkes 'milli menfaatler' şeklinde bakmalı. S-400 bir hava savunma sistemi. Ülkemizi hedef alan taarruz niyeti yoksa, S-400'ün kimseye bir zararı olamaz. Bu sistemler yalnızca kriz durumunda kullanılır. Ayrıca, görüşmeye de hazır durumdayız."



"ABD, terör örgütüne 'Kürtler' diyor"

S-400'ün iki ülke arasındaki hususlardan yalnızca biri olduğuna işaret eden Akar, öncelikli problemin YPG/PKK ile ilgili olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

"S-400, ABD ile aramızdaki hususlardan yalnızca biri. Öncelikli problemimiz, YPG/PKK terör örgütü. ABD, terör örgütüne 'Kürtler' diyor. Terörü, Kürt meselesiymiş gibi algı malzemesi olarak kullanıyorlar. Türkiye'nin Kürtlerle bir sorunu yok. YPG/PKK'nın Suriye'de 1,5 milyon Kürt kardeşimizi toprağından ettiğine ilişkin uluslararası raporlar mevcut.

Tüm dünyanın bunu görmesi gerekiyor. 2016 yılından bu yana ABD ve müttefiklerimiz bu gerçeği görmek istemedi. Türkiye'ye göre burada çok başka bir gündem mevcut. Nitekim, protokollere karşın ABD'liler ve Ruslar da YPG/PKK'yı bölgeden uzaklaştıramadı. Silahları da ellerinden alınmadı."

Yorumlar (0)