Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katıldı

NATO Savunma Bakanları Toplantısı, müttefik 30 devletin savunma bakanlarının katılımı ile tek oturum olarak gerçekleştirildi. Toplantı, koronavirüs pandemisi sebebi ile video konferans yöntemi ile yapıldı.

GÜNDEM 02.06.2021, 01:20 02.06.2021, 11:38
Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katıldı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre, 14 Haziran tarihinde yapılacak olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne hazırlık çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda, NATO’nun 2030 süreci ile Afganistan’daki son gelişmeler ele alındı.

Bakan Akar da toplantıya katıldı

Söz konusu toplantıda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından, ülkemizin NATO’ya katkılarına vurgu yapıldı. Bakan Akar ayrıca, ülkemizin NATO ve Avrupa’nın güneyinde, başta DEAŞ, YPG/PKK olmak kaydıyla terörle mücadelesini sürdürdüğünü yineledi. Bakan Akar, 2021 yılı içinde bir kriz durumunda NATO’nun hazır kuvvet sorumluluğunun ülkemizde olduğu dile getirerek, Türkiye’nin her daim olduğu gibi tüm NATO tatbikatlarında üzerine düşen sorumluluğu başarı bir şekilde yerine getirdiğini belirtti. Mevcut katkılara ek olarak siber imkan ve yeteneklerle hava polisliği ve bölgesel güvenlik uçuşlarına hava, kara ve deniz unsurları ile ek katkıda bulunulduğuna vurgu yapan Akar, Afganistan’daki gelişmeler ile ilgili de değerlendirme yaptı. Bakan Akar, NATO ve müttefik ülkelerin bireysel desteğinin sürmesi gerektiğini, aksi halde Afganistan’daki kazanımların yitirilebileceği uyarısında bulundu. Akar ayrıca, ülkemizin barış sürecinin başarılı bir şekilde yürütülmesi için üzerine düşen sorumlulukları harfiyen yerine getireceğini de sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)