Hulusi Akar: Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır

ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden sözleri yurt içi ve yurt dışında sert tepkilerle karşılanırken bir açıklamada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi.

GÜNDEM 26.04.2021, 13:44 27.04.2021, 09:24
Hulusi Akar: Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır

Alınan kararın lobi faaliyetlerinin bir sonucu olduğuna dikkat çeken Bakan Akar, Biden’ın verdiği kararın akıl ve ahlak dışı olduğunu söyledi.

"Siyasi hesaplar için tarih çarpıtılıyor"

Türkiye'deki tarih arşivlerinin gerçekleri görmek isteyenler için her zaman açık olduğunu hatırlatan Bakan Hulusi Akar, "ABD Başkanı’nın kullandığı sözde soykırım ifadesi tarihsel gerçekleri inkâr ve çarpıtmaktan başka bir şey değildir. Onlar önce dönüp kendi tarihlerine baksınlar. Bu kararın altında Ermenilerin lobi faaliyetlerinin olduğu çok açık bir gerçektir. O bakımdan bu kararın ahlakla ve akılla izahı mümkün değildir. Bu çarpıtmalarla tarih yeni baştan yazılamaz” dedi.

“Bu tartışmalar tarihçilere bırakılmalı”

Bölgedeki gelişmelerin, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışan ülkelerin değil Türkiye ve Ermenistan’ın ortak sorunu olduğunu kaydeden Bakan Akar, “Türkiye bu iddiaların araştırılmasını her zaman siyasilere değil tarihçilere bırakılması gerektiğini açıkça belirtmiştir. Bunu ifade ederken de üçüncü ülkelerden ve ABD gibi müttefiklerden de bu tutumu göstermelerini beklemiştir. O sebeple ABD yönetimi bu kararıyla kendi resmi raporlarını yalanlamış kendileriyle akıl almaz ir çelişki içine düşmüştür. Biden yönetimi diasporacıların oyununa gelmiş ve buna boyun eğmiştir. ABD Ulusal Arşivler ve Kayıtlar Ajansı'nda (NARA) bulunan başta 'General Harbord Raporu 12' olmak üzere mevcut bilgi ve belgeler ABD yönetimince görmezden gelinmiştir. Sonuç itibariyle bu düzenbazlıkları bu asılsız iddiaları soykırım olarak tabir etmek cehalettir, gaflettir ve geleceğin tahribidir. Bir anca de bu yanlıştan dönülmelidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)