Hulusi Akar'dan 'İdlib' açıklaması

Bakan Akar, "İdlib'de hava taarruzlarında artış yaşanıyor. Bu, mutabakata uygun şeyler değil. Rusya ile anlaşma kapsamında esaslara uyuyoruz." dedi. Akar, "ABD'nin YPG/PKK'ya silah ve mühimmat desteği sağladığını esefle görüyoruz. YPG tam manasıyla PKK'nın kendisidir." diye konuştu.

GÜNDEM 27.09.2021, 21:09 28.09.2021, 10:13
Hulusi Akar'dan 'İdlib' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla video konferans toplantısı düzenledi. 

Akar, Kuzey Suriye'de son dönemde meydana gelen gelişmeleri hassasiyetle ve dikkatle izlediklerini belirterek, "İdlib'de hava taarruzlarında artış yaşanıyor. Bunun mutabakat muhtırasına ters düştüğünü de söyledik. Buna ilişkin her seviyede girişimler sürüyor." dedi.

"YPG ile PKK aynı şey"

Terör örgütü YPG ve PKK arasında bir fark olmadığına işaret eden Akar, "Ancak ABD'li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak bir biçimde bunlara araç gereç, silah, mühimmat desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak kaydıyla verilen desteğin sonlandırılması adına da her seviyede girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Esaslara uyuyoruz"

Rusya ve Türkiye arasındaki mutabakatı anımsatan Akar, "Biz, bu anlaşma kapsamındaki esaslara uyuyoruz. Bu hususta yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir çabayla bunları yerine getiriyoruz. Fakat son dönemlerde özellikle hava taarruzlarında bir artış meydana geldi. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da dile getirdik. Buna ilişkin her seviyede girişimlerimiz sürüyor." dedi.

Ülkemizin mutabakatlar çerçevesinde üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ve getirmeyi sürdüreceğini kaydeden Akar, "Bir yandan oradaki Suriyeli kardeşlerimizin diğer yandan birliklerimizin, sınırlarımızın güvenliği aynı zamanda da yeni bir göç dalgasına sabrı olmayan Türkiye'nin korunması için orada başarılı olmamız elzem. Gelişmeleri hassasiyetle, dikkatle izliyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)