Hulusi Akar'dan Antakya'daki çadır kentte inceleme

Milli Savunma Bakanı Hulusi akar, ziyarette bulunduğu çadır kentteki Mehmetçik Okulu'na çocuklarını düzenli bir şekilde göndermeyen depremzede ailelerle görüşme yaparak telkinde bulundu.

GÜNDEM 16.03.2023, 16:26 17.03.2023, 09:09
Hulusi Akar'dan Antakya'daki çadır kentte inceleme

Hulusi Akar, merkezi Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen şehirlerden Hatay'daki faaliyetlerini sürdürüyor.

Çadır kentteki faaliyetlere dair yetkililerden bilgi aldı

Beraberinde Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile Antakya ilçesinde bulunan Küçük Dalyan Mahallesi'ne giden Akar, buradaki çadır kentte incelemeler gerçekleştirdi. Bine yakın depremzedenin yaşamını sürdürdüğü çadır kentte Mehmetçik'in kurduğu banyo, çamaşırhane gibi üniteleri denetleyen Hulusi Akar, çadır kentteki faaliyetlere dair yetkililerden bilgi alarak talimat verdi.

Çevresini saran çocuklar, Akar'ı bilgilendirme esnasında yalnız bırakmadı. Onlarla yakından ilgilenen Akar, ardından ise çocuklara oyuncak hediye etti. Depremzedelerle de bir araya gelen Akar, taleplerini dinledi.

Eğitim hayatlarının aksamaması için çocuklarımızı bu okullara yönlendirelim

Çadır kentteki Mehmetçik Okulu'nun çalışmalarına dair de bilgi alan Akar'a yetkililer, "ailelerin düzenli olarak çocuklarını okula göndermediğini" iletti. Bunun üzerine Hulusi Akar depremzede ailelerle görüşme yaparak eğitimin önemini vurguladı. Akar, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde bu yerleri hazırlandık. Gerekli görevlendirmeleri Milli Eğitim Bakanlığımız gerçekleştirdi. Çocuklarımızın eğitimi oldukça önemli. Gerek depremin psikolojik yöndeki etkilerinin azaltılabilmesi, gerekse eğitim hayatlarının aksamaması amacıyla çocuklarımızı bu okullara yönlendirelim." dedi.

Akar, çadır kentte bununla beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nca verilen hizmetlere dair de bilgi aldı.

Yorumlar (0)