Hulusi Akar açıkladı: FETÖ’yle mücadelede 23 bin TSK personeli ihraç edildi

Hulisi Akar, Fetullahçı Terör Örgütü’yle mücadele dahilinde şimdiye dek 23 bin 364 kişinin TSK’dan ihraç edildiğini ifade etti.

GÜNDEM 13.07.2021, 16:56 13.07.2021, 17:28
Hulusi Akar açıkladı: FETÖ’yle mücadelede 23 bin TSK personeli ihraç edildi

MSB Bakanı Hulisi Akar, İstanbul’daki 5’inci Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu’na katılım gösterdi.

Bakan Akar sempozyumda konuşma yaparak FETÖ ile mücadele hususuna değindi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün ülkemizin yüz yüze kaldığı en önemli sorunlardan biri olduğunu ifade eden Hulisi Akar, referanslara ve kutsal değerlere sirayet eden Fetullahçı Terör Örgütü’nün demokrasiye karşı tarihte şimdiye kadar görülmeyen bir ihanete kalkıştığını ifade etti.

“Halkın mücadelesi önemli bir milattır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihteki tüm zorlukları aşan asil milletin tek vücut olarak destansı bir mücadele verdiğini söyleyerek, “Bu kahramanlığıyla milletimizin egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinin olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Halkımızın bu mücadelesi, dünya ve Türkiye demokrasi tarihi için çok önemli bir milattır.” dedi.

23 bin 364 kişi TSK’dan ihraç edildi

TSK’nın içerisinde yapılmış olan çalışmalara dair bilgi paylaşan Hulisi Akar, şimdiye dek TSK’nın içinde 23 bin 364 kişinin ihraç edildiğini ifade etti.

“TSK’nın şanlı formasını hiçbir hainin taşımasına izin vermedik”

İhraç edilenlere ilişkin Hulisi Akar, “Fetullahçı Terör Örgütü’yle mücadele dahilinde şimdiye dek 23 bin 364 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilmiştir. Eldeki yeni bilgi ve belgelerle bir bütün olarak mücadele sürdürülmektedir ve bu kararlı mücadelede nereye varılması gerekliyse oraya kadar gidileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin formasını hiçbir hainin taşımasına izin vermedik ve bundan sonra da vermeyeceğiz… Herkes bundan emin olsun.” şeklinde konuştu.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’yle milletimiz arasında bir sıkıntı olsaydı başka bir probleme sebep olacaktı”

Hulisi Akar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Eğer Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı teröristlerin gerçekleştirdikleri hain darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ile milletimizin arasında bir sıkıntı olsaydı başka bir probleme sebep olacaktı bu. Fakat ferasetiyle milletimiz bunu görüp buna göre davranmıştır.

“TSK temizlendikçe daha da güçlenmektedir”

Türk Silahlı Kuvvetleri yıpratmayı ve kendisini zayıflatmayı amaç edinen alçak ve hain Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarından temizlendikçe daha da güçlenip görevlerine yerine getirmektedir.”

Yorumlar (0)