Hulusi Akar açıkladı: 5 terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi

Fırat Kalkanı’nda bir askerimizin şehit edilmesi sonrası Milli Savunma Bakanlığı’nca yapılan operasyonda 5 terörist silahlarıyla ölü olarak ele geçirildi.

GÜNDEM 07.10.2021, 16:09
Hulusi Akar açıkladı: 5 terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı bugün acı haberi gelen Tayfun Özköse’nin Fırat Kalkanı’nda şehit edilmesinin ardından operasyon gerçekleştirdi.

MSÜ Deniz Harp Okulu’nun 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı açılış törenine katılan MSB Bakanı Hulusi Akar, düzenlenen törende Fırat Kalkanı’nda meydana gelen acı olaydan bahsetti.

Akar, törende yaptığı konuşmada Fırat Kalkanı’nda teröristlerin saldırısı sonucunda şehit olan Özköse başta olmak üzere bütün şehitlere rahmet dileklerini iletti.

5 terörist silahlarıyla beraber ölü ele geçirildi

Akar, kahraman askerimizi şehit eden hain teröristlere yapılan operasyonun hızlandırıldığını duyurarak, “Şehitlerimizin kanını şimdiye kadar yerde bırakmadık ve bundan sonra da bırakmayacağız. Kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden teröristlere dair operasyonlarımıza hemen başladık. Aldığımız ilk bilgilere göre 5 terörist silahlarıyla beraber ölü olarak ele geçirildi. Operasyonumuz sürüyor. Gelecek saatlerde bu sayının artacağını düşünüyoruz.” dedi.

“Teröristlerin sözde elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyor”

Teröristle mücadeleye ilişkin operasyonların teröristi kayağında etkisizleştirmek anlayışıyla sürdüğünü söyleyen Akar, “Hedefimiz terörist neredeyse orası. Terörle mücadelemizi yoğun ve etkili bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Yoğun bir çalışmamız var. Mehmetçiğimizin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin sözde elebaşları iki gece boyunca aynı yerde yatamıyor. Korku dağları bekliyor.” dedi

“Şimdiye dek 18 bini aşkın terörist etkisizleştirildi”

40 senedir ülkemizin başına bela olan terör örgütünü bitirmeye kararlı olduklarını kaydeden Akar, “Yalnızca bu, bizim için değil, komşularımız için de büyük bir kazanım. 24 Temmuz 2015 tarihinde terörle mücadeleye ilişkin başlayan yeni dönemle şimdiye dek 18 bin 582 terörist etkisizleştirildi. 1 Ocak 2021’den günümüze kadar ise 2 bin 136 terörist etkisizleştirildi.” dedi.

Mücadeleye son teröriste kadar devam edilecek

Bakan Akar, son terörist etkisizleştirilinceye dek mücadelenin süreceğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)