Hulusi Akar: 31 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar ve TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) komuta kademesi, Pençe-Yıldırım Operasyonu'nun harekat merkezinde, denetleme ve incelemede bulundu. Akar, operasyonlarda 31 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 25.04.2021, 19:51 26.04.2021, 15:09
Hulusi Akar: 31 terörist etkisiz hale getirildi

Ülkemizin terörle mücadele operasyonları tüm hızıyla devam ederken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komuta kademesi, Irak hududuna ziyarette bulundu.

Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Pençe-Yıldırım Operasyonu'nun Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesinde bulunan harekat merkezinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Komuta kademesi de bölgede

Bakan Akar'a Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretinde, şu isimler eşlik etti:

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler
  • Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz
  • Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar
  • Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal

Hulusi Akar, burada, Kuzey Irak'taki terör örgütlerine yönelik, Avaşin-Basyan bölgesinde sürdürülmekte olan Pençe-Yıldırım Operasyonu'nun harekat merkezinde çalışmalara dair bilgi edindi. 



31 terörist öldürüldü

Hulusi Akar, Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarında 31 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiğini duyurdu. Akar, "Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarında ne yazık ki 6 arkadaşımız yaralandı. Çalışmalarımız planlandığı şekilde devam ediyor. An itibarıyla kara ateş destek vasıtalarımızla toplamda bin 132 hedef ateş altına alındı. Hava Kuvvetlerimiz de toplamda 120 hedefi etki altına aldılar." dedi.





Yorumlar (0)