Hulusi Akar: 200’den fazla teröristi etkisiz hale getirdik 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Irak ve Suriye’de etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 25.03.2021, 17:23 26.03.2021, 12:36
Hulusi Akar: 200’den fazla teröristi etkisiz hale getirdik 

Sözlerine “Harp Okulları Yönetmeliği'nde değişiklikler” hakkında konuşarak başlayan Hulusi Akar, “irtica faaliyetlerine katılmamış olma” şartının harp okullarına girişte kaldırıldığı iddialarını sert bir dille yalanladı.

Yönetmelikte değişikliklerin olduğu iddiaları sorulduğunda Akar, “Bu konu hakkında detaylı görüşmeler yaptık ve ilgili makamlara bilgi verdik. Arkadaşlar bunları sizinle paylaşacak. Bu iddialar doğru değil. Geçmişte oluşan durumlardan aldığımız dersler sayesinde yönetmelikte yazanları daha etkin uygulama gayretini güdüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarın (26 Mart) bakanlık bünyesinde düzenlenecek olan haftalık toplantıda bu konuların basınla paylaşılacağı bilgisini de geçti.



3 hafta içinde 200’den fazla terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir gazetecinin “Kuzey Suriye’de artan rejim saldırıları ve tacizleri” hakkında sorduğu soru üzerine şu açıklamayı yaptı: “TSK’nın Kuzey Suriye’de çeşitli faaliyetleri bulunuyor. Bu faaliyetler, bölge hakkında yapılan mutabakatlar çerçevesinde belirleniyor. Oradaki ateşkesi sağlama durumu söz konusu. Zaman zaman ateşkes ihlalleri olsa da TSK, doğru olanı yaparak bu ihlallere karşılık veriyor.” ifadelerini kullandı.

Akar ayrıca, 1-25 Mart 2021 tarihleri arasında teröristlerin pek çok girişimlerinin ve saldırılarının olduğunu, bunlara verilen karşılık neticesinde de TSK mensuplarının Kuzey Irak ve Suriye’de toplamda 200’den fazla teröristi etkisiz hale getirdiğini belirtti.

Şoygu ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ile telefonda görüştüklerini açıkladı. “Karşılıklı tedbirlerin alınması gerektiği konusunda mutabık kaldık.” açıklamasında bulunan Akar, görüşmenin “yapıcı” geçtiğini ve Suriye üzerinde yapılan mutabakattaki ihlallere değindiklerini belirtti.

Yorumlar (0)