Hulusi Akar: "18 bin teröristi etkisiz hale getirdik"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır ötesinde ve ülke içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili istatistik bilgileri paylaştı. 

GÜNDEM 25.06.2021, 13:40 27.06.2021, 09:32
Hulusi Akar: "18 bin teröristi etkisiz hale getirdik"

Kuvvet Komutanları ve Genelkurmay Başkanı ile bir araya gelerek 2. Ordu Komutanlığı’nı ziyaret eden Bakan Hulusi Akar, burada TSK komuta kademesi ile kışla bahçesine fidan dikti. Hudut bölgelerindeki ve sınır ötesindeki birlik komutanları ile çevrim içi videolu görüşmeler yaptı. Bu komutanlardan operasyonlar ve saha durumları hakkında bilgiler aldı. Sonrasında karargah görevlisi personellerle bir araya gelen Akar, terör operasyonları hakkında bilgiler verdiği bir konuşma gerçekleştirdi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: “24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede yeni bir süreç başlatıldı. O günden bu yana gerçekleştirilen binlerce operasyonda 18 bin 220 terörist etkisiz hale getirildi. Öyle ki 1 Ocak 2021’den bugüne kadar ise 1366 terörist etkisiz hale getirildi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.” 



“İçimizdeki hainler temizlendikçe TSK güçlendi” 

Akar: “İçimizdeki hainler temizlendikçe Türk Silahlı Kuvvetleri güçlendi, buna herkes şahit. 2020 senesinden bu yana TSK, en yoğun dönemini yaşıyor. Bir pilotumuz, beş pilotun işini yapıyor. Gemilerimiz, 2020 senesinde 200 bin saat görev yaptı ki bu, tüm zamanların en yüksek değeri. Eskiden iki komando tugayımız varken şimdi 17 tugayımız var. Bunların hepsi de görevinin başında. TSK personelimiz ülke güvenliği için denizde, havada ve karada durmaksızın mücadele ediyor. Fedakarlık ve kahramanlıkla görevlerini yerine getiriyor.” 

Akar: “TSK’nın faaliyetleri, başta Irak olmak üzere tüm komşu ülkelerimizin topraklarında devam ediyor. Faaliyetlerimiz, bağımsızlığa, egemenliğe ve sınıra saygı kapsamında sürüyor. Kimsenin hakkında, toprağında ya da hukukunda gözümüz yok. Buna karşılık muhataplarımızın da aynı şekilde düşünmesini ve aynı şekilde hareket etmesini istiyoruz.” 



“Kimse aklımızla alay etmesin” 

Akar: “PKK’nın YPG’den farkı yoktur. Kimse aklımızla alay etmesin. Raporlar, dinlemeler, fotoğraflar ve tüm belgeler bunun göstergesidir. Bazı müttefiklerimizin YPG ile iş birliği yapması, onlara araç ve silah temininde bulunması kabul edilemez. Bunlar, yaptığımız her konuşmada da dile getiriliyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz.” 



“Güneydoğu sınırında terör koridorunun kurulmasına engeliz” 

Akar: “TSK, düzenlediği operasyonlarla, Güneydoğu’da kurulması planlanan tüm terör koridorlarına engel oluyor. Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı gibi pek çok operasyonumuz olmasaydı şu an çok zor durumlarda olabilirdik. Şu anda orada terör oluşumları olabilirdi.” 



“Mücadelemiz devam ediyor” 

Akar: “Kuzey Irak ve Suriye’deki mücadelemiz devam ediyor. Bununla birlikte Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege mücadelemiz de devam ediyor. Buralardaki haklarımızı ve menfaatlerimizi korumak için çalışıyoruz. TSK’nın binlerce senelik tarihi ve milli ve manevi değerler ile birlikte görev başındayız. Bu kapsamda şehitlerimize rahmet ve gazilerimize de şifa diliyoruz. 

Yorumlar (0)